Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Νέο ηλιακό σύστημα καθαρισμού νερό στην Ινδία

Νέο ηλιακό σύστημα καθαρισμού νερό στην Ινδία

0
Διαφήμιση

Ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ανέπτυξε μία τεχνολογία χαμηλού κόστους και κατανάλωσης ενέργειας για την απολύμανση του νερού αποχέτευσης σε απομακρυσμένα χωριά με δύσκολη πρόσβαση.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως η πρωτοβουλία μπορεί να παρέχει ασφαλέστερο πόσιμο νερό και να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης διαφόρων νόσων.

Η μόλυνση των υδάτων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Περίπου 77 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Για να καθαρίσει το νερό, το σύστημα αφαιρεί με φίλτρα τα ορατά ίχνη αποβλήτων και στη συνέχεια διασπάται η υπόλοιπη οργανική ύλη και βακτήρια.

Το απλό σύστημα χρησιμοποιεί ηλιακό φως για να δημιουργήσει σωματίδια υψηλής ενέργειας, τα οποία ενεργοποιούν το οξυγόνο στο νερό ώστε να εξουδετερώσει επιβλαβείς ρύπους και βακτήρια.

«Σκοπός μας είναι να παρέχουμε στους ανθρώπους στην αγροτική Ινδία ένα απλό σύστημα καθαρισμού νερού εκτός δικτύου», δήλωσε ο καθηγητής Αρούνα Ιβατούρι.

Η ομάδα ελπίζει να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες σε συστήματα μεγάλης κλίμακας. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με το Ινδικό Ινστιτούτο Επιστημών Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Πούνε της Ινδίας.

 

 

Πηγές: https://phys.org/news/2017-01-solar-power-fresh-out-of-reach-villages.html http://www.ed.ac.uk/news/2017/solar-power-plan-to-purify-water-in-india

Διαφήμιση