Αρχική Καταστροφές Κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη

Κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη

0
Διαφήμιση

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες χιονοπτώσεις.

Η αλλαγή του «σκηνικού» θα ξεκινήσει την Πέμπτη το απόγευμα, από τη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα πλήξουν και τις πεδινές περιοχές.

Την Παρασκευή, η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς στα ανατολικά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ στα βορειοδυτικά και τα νότια θα υπάρξουν χιονοπτώσεις.

«Φανταστείτε μία νοητή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Μεθώνη όπου από την μία πλευρά θα χιονίζει και από την άλλη θα βρέχει, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα» σημείωσε ενδεικτικά, η Χρυσούλα Πέτρου, τμηματάρχης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Το Σάββατο, οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες σε ολόκληρη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ενώ εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σ’ όλη την Ελλάδα, καθώς στις περισσότερες περιοχές ο υδράργυρος δεν αναμένεται να υπερβεί τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ βρίσκεται σε ετοιμότητα και αύριο αναμένεται να εκδώσει δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ σε ετοιμότητα δηλώνει και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Περιμένουμε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προκειμένου να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς για το κύμα κακοκαιρίας που φαίνεται ότι έρχεται, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Διαφήμιση