Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ξεπέρασε για πρώτη φορά η αιολική ενέργεια τον άνθρακα στην Αγγλία

Ξεπέρασε για πρώτη φορά η αιολική ενέργεια τον άνθρακα στην Αγγλία

0
Διαφήμιση

Τα αιολικά πάρκα σε όλη τη Βρετανία παρήγαγαν περισσότερη ενέργεια από ό,τι οι σταθμοί άνθρακα για πρώτη φορά το 2016, σύμφωνα με νέα έκθεση κλιματικών αναλυτών.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα μειώθηκε σε μόλις 9,2% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας δραματική πτώση από το 22,6% του 2015. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής άνθρακα από το 1935, αναφέρει η έκθεση της οργάνωσης Climate Brief.

Η αιολική ενέργεια ήταν υπεύθυνη για το 11,5% της συνολικής ενέργειας της χώρας κατά τη διάρκεια του 2016, λίγο κάτω από το 12% του 2015. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο άνθρακας αντικαταστάθηκε κυρίως από την παραγωγή φυσικού αερίου, η οποίο είναι πολύ καθαρότερη.

Σε ευρύτερο επίπεδο, το δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου αλλάζει με ταχύ ρυθμό, καθώς στους κεντρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προστίθενται χιλιάδες μικρότερες μονάδες, ιδιαίτερα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο πλαίσιο των προσπαθειών να απαλλαγεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τους υδρογονάνθρακες.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να καταργήσει σταδιακά την παραγωγή με καύση άνθρακα έως το 2025, σε μια προσπάθεια να επιτύχει τους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα. Τρεις μεγάλοι σταθμοί παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα έκλεισαν πέρυσι και μάλιστα υπήρξαν ημέρες, κατά τις οποίες η χώρα ήταν σε θέση να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες χωρίς καθόλου καύση άνθρακα.

 

 

Πηγές: http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/uk/more-uk-electricity-from-wind-turbines-than-coal-for-first-time-in-2016-35344936.html http://www.independent.co.uk/environment/wind-power-overtake-coal-power-stations-farms-uk-first-time-2016-renewable-energy-fossil-fuels-a7512701.html http://www.edie.net/news/10/UK-wind-energy-outguns-coal-for-first-time/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here