Αρχική Καταστροφές Κίνα: Δημιούργησε περιβαλλοντική αστυνομική δύναμη κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης!

Κίνα: Δημιούργησε περιβαλλοντική αστυνομική δύναμη κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης!

0
Διαφήμιση

Η «αστυνομία του περιβάλλοντος» είναι ένα από τα πολλά νέα σχέδια που ανακοίνωσε ο εκτελών χρέη δημάρχου του Πεκίνο, Κάι Τσι, προκειμένου να καταπολεμηθεί το τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης της πόλης.

Άλλα μέτρα στο σχέδιο του δημάρχου περιλαμβάνουν τη μείωση της κατανάλωσης άνθρακα κατά 30% το 2017, το κλείσιμο 500 εργοστασίων, την ενεργειακή αναβάθμιση 2.500 εγκαταστάσεων, τη σταδιακή απόσυρση 300.000 παλαιότερων οχημάτων και την προμήθεια καθαρότερου φυσικού αέριου και ντίζελ στα πρατήρια έως τις 15 Φλεβάρη.

«Αν και έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο, η ρύπανση του αέρα το χειμώνα εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο Κάι σε τοπικά μέσα. «Γι’ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει την προστασία του περιβάλλοντος και να εντείνει την εποπτεία και τη λογοδοσία μέσα στο 2017».

«Η αποτέφρωση απορριμμάτων, η καύση βιομάζας, τα ανοιχτά μπάρμπεκιου, η σκόνη από τους δρόμους, όλα αυτά είναι πράξεις μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα χαλαρής εποπτείας και ασθενούς επιβολής του νόμου», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα μόνιμο πρόβλημα στην Κίνα που το χειμώνα επιδεινώνεται και πολύ συχνά παραβιάζει τα όρια ασφαλείας, με αποτέλεσμα να κλείνουν σχολεία και επιχειρήσεις, να ακυρώνονται πτήσεις και να περιορίζεται η κυκλοφορία.

 

 

Πηγές: http://inhabitat.com/beijing-creates-new-environmental-police-force-to-crack-down-on-smog/ http://www.express.co.uk/news/world/751839/china-beijing-smog-pollution-police-force-environmental-issues-polluters http://www.asianage.com/world/asia/070117/in-beijing-environmental-police-to-tackle-pollution-in-2017.html

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here