Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ινδία: Απαγορευτικό για τα πλαστικά μιας χρήσεως

Ινδία: Απαγορευτικό για τα πλαστικά μιας χρήσεως

0
Διαφήμιση

Με απόφαση του Εθνικού Πράσινου Δικαστηρίου της Ινδίας απαγορεύονται όλα τα είδη αναλώσιμων πλαστικών μιας χρήσης όπως μαχαιροπίρουνα, σακούλες, ποτήρια στην πρωτεύουσα της χώρας, το Νέο Δελχί!

Στην πολυπληθή ασιατική χώρα υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με το ποσό των πλαστικών αποβλήτων που παράγονται ετησίως. Η Ινδία είναι υπεύθυνη για το 60% των πλαστικών που απορρίπτονται στους ωκεανούς του κόσμου κάθε χρόνο.

Η απαγόρευση αφορά την ευρύτερη περιοχή του Νέου Δελχί και εισήχθη μετά από καταγγελίες για παράνομη μαζική καύση πλαστικών και άλλων απορριμμάτων σε τρεις τοπικές χωματερές, που οδήγησαν στην αύξηση της ρύπανσης του αέρα.

Οι συγκεκριμένες χωματερές υποτίθεται ότι λειτουργούν ως εγκαταστάσεις μετατροπής αποβλήτων σε ενέργεια.

“Η χρήση των αναλώσιμων πλαστικών απαγορεύεται πλέον σε ολόκληρη την επικράτεια του Νέου Δελχί. Η τοπική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αποθήκευση και χρήση των πλαστικών υλικών», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του τρέχοντος μηνός. Το δικαστήριο κατεύθυνε όλες τις εταιρείες και δημόσιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μείωση και αξιοποίηση των αποβλήτων.

 

 

Πηγές: http://www.independent.co.uk/news/world/asia/india-delhi-bans-disposable-plastic-single-use-a7545541.html http://www.businessinsider.com/indias-capital-just-banned-all-forms-of-disposable-plastic-2017-1

Διαφήμιση