Αρχική Καταστροφές Greenpeace: 1,2 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ινδία

Greenpeace: 1,2 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ινδία

0
Διαφήμιση

Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 1,2 εκατομμύρια Ινδοί, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με την πρωτεύσουσα της χώρας το Νέο Δελχί να κηρύσσεται η πιο μολυσμένη πόλη της χώρας και πιθανότατα του κόσμου, σύμφωνα με έκθεση της Greenpeace.

Η έκθεση βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνονται από επίσημες πηγές ελέγχου σε ολόκληρη την Ινδία, καθώς και εκτιμήσεις της ποιότητας του αέρα που πραγματοποιήθηκαν σε 168 πόλεις σε 24 περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση, καμία από τις 168 πόλεις που αξιολογήθηκαν δεν συμμορφώνεται με τα πρότυπα ποιότητας του αέρα που προβλέπονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των θανάτων στην Ινδία που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ελάχιστα μικρότερος από τον αριθμό των θανάτων που προκαλούνται από τη χρήση καπνού, ενώ επίσης το 3% του ΑΕΠ χάνεται ετησίως λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι 20 πιο μολυσμένες πόλεις είχαν επίπεδα σωματιδίων PM 10 (δηλαδή μεγέθους έως 10 χιλιοστών) 168-268 γραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο για το έτος 2015. Το Δελχί βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ακολουθούμενο από πόλεις όπως το Γκαζιαμπάντ, το, Αλαχαμπάντ, και το Μπαρέλι στο Ουτάρ Πραντές.

Η μέση συγκέντρωση που καταγράφηκε στο Νέο Δελί είναι 4,5 φορές υψηλότερη από όριο που θέτει το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου Ρύπανσης της Ινδίας, και περίπου 13 φορές πάνω από το ετήσιο όριο που ορίζει ο ΠΟΥ για τα PM10.

Η έκθεση της Greenpeace καταλήγει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία έχει γίνει μια «κρίση δημόσιας υγείας και εθνικής οικονομίας».

«Οι τάσεις της ρύπανσης της Ινδίας αυξάνονται σταθερά, με την Ινδία να ξεπερνά την Κίνα σε αριθμό θανάτων που οφείλονται σε εξωτερική ρύπανση του αέρα το 2015. Η επιδείνωση της ποιότητας του αέρα της Ινδίας απαιτεί επειγόντως ένα εύρωστο σύστημα παρακολούθησης», αναφέρει η έκθεση.

 

 

Πηγές: http://timesofindia.indiatimes.com/india/air-pollution-causes-12-lakh-deaths-in-india-annually-delhi-most-polluted-greenpeace-report/articleshow/56478622.cms https://scroll.in/latest/826474/1-2-million-deaths-in-india-annually-because-of-air-pollution-greenpeace-airpocalypse-report https://www.bloomberg.com/view/articles/2016-11-02/india-s-deadly-smog http://www.financialexpress.com/india-news/air-pollution-causes-12-l-deaths-in-india-annually-delhi-most-polluted-greenpeace/504550/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here