Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Επενδύουν 163 δισ. δολάρια σε έργα ΑΠΕ τα Αραβικά Εμιράτα – Δείτε...

Επενδύουν 163 δισ. δολάρια σε έργα ΑΠΕ τα Αραβικά Εμιράτα – Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σχέδια επενδύσεων ύψους 163 δισ δολαρίων σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε μια προσπάθεια να παράγουν σχεδόν το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ΑΠΕ.

Τα Εμιράτα είναι μια κορυφαία εξαγωγική χώρα σε πετρέλαιο, αλλά λαμβάνει μέτρα για να μειώσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πυρηνικών εγκαταστάσεων.

«Στόχος μας είναι η εξισορρόπηση των οικονομικών μας αναγκών με τους περιβαλλοντικούς μας στόχους», δήλωσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός των ΗΑΕ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ μετά την παρουσίαση της στρατηγικής ενέργειας της χώρας με ορίζοντα το 2050.

Το ενεργειακό μείγμα της χώρας μέχρι το 2050 θα αποτελείται κατά 44% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, 38% από φυσικό αέριο, 12% από «καθαρά» ορυκτά καύσιμα και 6% από πυρηνική ενέργεια, δήλωσε ο σεΐχης, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτης του εμιράτου του Ντουμπάι.

«Το σχέδιο στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας χρήσης κατά 40% και την αύξηση της συνεισφοράς της καθαρής ενέργειας στο 50%», πρόσθεσε. Τον Ιούνιο το Ντουμπάι ανακοίνωσε σχέδια κατασκευής μίας ηλιακής μονάδας παραγωγής ενέργειας 1.000 μεγαβάτ μέχρι το 2030, το έτος που έχει ως στόχο να καλύπτουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 25% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια.

Το 2013 άνοιξε στο Αμπού Ντάμπι ο μεγαλύτερος σταθμός συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας του κόσμου, με την ικανότητα να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε 20.000 σπίτια. Επίσης, νοτιοκορεάτικες εταιρείες κατασκευάζουν τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες δυτικά του Αμπού Ντάμπι, οι οποίοι αναμένεται να παράγουν 1.400 μεγαβάτ μέχρι το 2020.

Τα ΗΑΕ παράγουν περίπου 2.990.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD) πετρέλαιο, από τα οποία εξάγει περίπου 2.440.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΠΕΚ.

https://www.youtube.com/watch?v=ReJh5kxzVFE

 

Πηγές: http://www.aljazeera.com/news/2017/01/uae-invest-163b-renewable-energy-projects-170110160613154.html https://phys.org/news/2017-01-uae-invest-bn-diversify-energy.html

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧαλάει και πάλι ο καιρός από το βράδυ
Επόμενο άρθροΤεχνητή Νοημοσύνη και στο πόκερ κατά ανθρώπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ