Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Εκτεταμένη φύτευση δέντρων στον Ασπρόπυργο

Εκτεταμένη φύτευση δέντρων στον Ασπρόπυργο

0
Διαφήμιση

Στη φύτευση 450 δέντρων σε διάφορες περιοχές του Ασπρόπυργου προχώρησαν συνεργεία του δήμου, σε μία βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων που πλήττονται από την ατμοσφαιρική ρύπανση της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το προκαθορισμένο πλάνο της αντιδημαρχίας Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Πρασίνου, φυτεύτηκαν ψηλά δέντρα στην πλατεία Ολυμπιονικών και σε διάφορους χώρους πρασίνου, στη περιοχή της Παραλίας, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Ασπροπύργου, στην πλατεία Ασπροπύργιων Αγωνιστών, στο 2ο Δημοτικό, στην πλατεία Εθνικής Συμφιλίωσης επί των οδών Θερμοπυλών και Φυλής, στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας, στην οδό Νίκης στη περιοχή Γερμανικά, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεων επί των οδών Αγίας Τριάδος και Μεγαρίδος, στο Αγροκήπιο, στο 4ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, στο Πάρκο του Αεροδρομίου, στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, καθώς και στο Κτήμα Ραπανάκη.

Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν πλατάνια, φλαμουριές, λεύκες, κερλετόριες, μουριές, κατάλπες, γιακαράντες, σοφόρες, κουτσουπιές, γρεβιλλέες, μανόλιες, λιγούστρα, δάφνες, χαρουπιές και κυπαρίσσια.

Όπως σημειώνεται σε δελτίου Τύπου του δήμου, η ύπαρξη και η επέκταση του αστικού πρασίνου συμβάλλουν καθοριστικά στη βιωσιμότητα της πόλης, προσδίδοντας οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Η φύτευση ψηλών δέντρων στην πόλη δρα ως καταλύτης στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, στην απορρόφηση και στο φιλτράρισμα της ηλιακής ακτινοβολίας, στη μείωση της εξάτμισης του εδαφικού νερού, μειώνοντας τους κινδύνους πλημμυρών καθώς και στην απορρόφηση των θορύβων. Επίσης, το πράσινο συμβάλλει στον εξωραϊσμό της πόλης και δίνει στους κατοίκους την αίσθηση της επαφής με τη φύση και το σημαντικότερο όλων είναι ότι βοηθάει στην εξοικονόμηση της ενέργειας και στη βελτίωση της υγείας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜια έρημος στο κέντρο της Σιβηρίας!
Επόμενο άρθροΗ εκτίμηση του μαύρου χιούμορ είναι ένδειξη υψηλής νοημοσύνης