Αρχική Καινοτομία «Έξυπνη» βούρτσα αντιλαμβάνεται τις σπασμένες τρίχες

«Έξυπνη» βούρτσα αντιλαμβάνεται τις σπασμένες τρίχες

0
Διαφήμιση

Μια «έξυπνη» βούρτσα για τα μαλλιά, εξοπλισμένη με αισθητήρες, η οποία έχει σκοπό να βοηθά τους χρήστες να βελτιώσουν την τεχνική τους σε ό,τι αφορά το βούρτσισμα των μαλλιών,

Όπως αναφέρει το BBC, το Hair Coach, η τιμή του οποίου θα κυμαίνεται γύρω στα 200 δολάρια, περιλαμβάνει ένα μικρόφωνο, ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο μεταξύ άλλων αισθητήρων- ενώ επίσης δονείται εάν κάποιος βουρτσίζει πολύ δυνατά.

Το μικρόφωνο καταγράφει τον ήχο τριχών που σπάζουν, ενώ οι άλλοι αισθητήρες χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση ενός «προφίλ» αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ο/ η κάτοχος φροντίζει τα μαλλιά του/της.

Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια αποστέλλονται μέσω Wi-Fi ή Bluetooth σε μια εφαρμογή. Το λογισμικό τα χρησιμοποιεί για να αξιολογήσει την ποιότητα των μαλλιών και να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις που έχουν διαφορετικές μέθοδοι και ρουτίνες περιποίησης, καθώς και για να συστήσει προϊόντα.

Δεν πρόκειται για το μόνο gadget ομορφιάς που παρουσιάστηκε στη CES 2017: Μεταξύ τους, περιλαμβάνονται το S-Skin της Samsung, για την ανάλυση και περιποίηση του δέρματος, το iDerma της Apira (αντιγηραντική μάσκα προσώπου με LED) και το ModiFace Skin AI, μια τεχνολογία augmented reality που αναλύει την κατάσταση του δέρματος του προσώπου μέσω κάμερας πριν προτείνει προϊότα.

 

Πηγές: http://www.bbc.com/news/technology-38503932 http://www.techchecknews.com/tech/ces-2017-smart-hair-brush-listens-for-breaking-hair/ http://readspy.com/2017/01/04/ces-2017-smart-hair-brush-listens-for-breaking-hair/

Διαφήμιση