Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Διεθνής αναγνώριση για την «πράσινη» δράση σχολείου στον Κίσσαμο Χανίων

Διεθνής αναγνώριση για την «πράσινη» δράση σχολείου στον Κίσσαμο Χανίων

0
Διαφήμιση

Mε «πράσινη σημαία», από το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Οικολογικών Σχολείων θα βραβευτεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα το 4ο νηπιαγωγείο Κισσάμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Κισσάμου και όπως ανακοίνωσε ο δήμος ,« το συγκεκριμένο σχολείο τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων, αν μη τι άλλο, είναι πρωτοποριακές. Στις δράσεις του 4ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου ανήκουν η ανταλλακτική βιβλιοθήκη, η προσομοίωση της Μινωικής ανασκαφής, το «εικονικό» τηλέφωνο για παραμύθια, αλλά και η εφημερίδα «Τα Μαντάτα του 4ου» καθώς και άλλες δράσεις».

Σχολιάζοντας την τιμητική διάκριση η διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου, ‘Αννα Στεφανουδάκη τονίζει: «Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μας κάλεσαν από τα Οικολογικά Σχολεία να μας δώσουν την “πράσινη σημαία”. Έχουμε την τιμή το σχολείο μας να γίνει το πρώτο στην Κίσσαμο και το τρίτο στα Χανιά, με την “πράσινη σημαία”.

Μας βραβεύει ένα Διεθνές Δίκτυο που επιβραβεύει τα σχολεία που έχουν οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση. Εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας και για φέτος μάλιστα, είμαστε σε ένα άλλο δίκτυο, της “Αειφόρου ανάπτυξης”, που είναι πιο σημαντικές και πιο δύσκολες οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε, αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Βασίλης Γλαμπεδάκης δηλώνει: «Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια του 4ου Νηπιαγωγείου και ευχαριστούμε την κ.Στεφανουδάκη και τους ανθρώπους του σχολείου γιατί κάνουν πράγματα για το καλό των παιδιών μας. Είναι τιμή για το Δήμο μας που το 4ο Νηπιαγωγείο βραβεύεται».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here