Αρχική Τεχνολογία Baidu: Δημιούργησε τεχνικής νοημοσύνης “βοηθό” για τις αναζητήσεις

Baidu: Δημιούργησε τεχνικής νοημοσύνης “βοηθό” για τις αναζητήσεις

0
Διαφήμιση

O κινεζικός κολοσσός μηχανών αναζήτησης Baidu δημιούργησε το Xiaoyu Zaijia (Μικρό Ψάρι), ένα τεχνικής νοημοσύνης “βοηθό” το οποίο απαντά σε φωνητικές εντολές χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό εικόνων, κειμένου και ομιλίας, όπως αναφέρει το BBC.

Αντίθετα με «ανταγωνίστριες» τεχνητές νοημοσύνες, βασίζεται σε οθόνη αφής. Μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις, να βρίσκει τοπικές υπηρεσίες, να παίζει μουσική, να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις και να ελέγχει «έξυπνες» οικιακές συσκευές.

Ο επικεφαλής επιστήμονας της Baidu, Άντριου Νγκ, είπε στο BBC ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι «ο νέος ηλεκτρισμός», καθώς «αναπτύσσεται σταθερά- κάθε χρόνο η τεχνητή νοημοσύνη μας είναι 50% καλύτερη».

«Όπως πριν από 100 χρόνια η χρήση του ηλεκτρισμού στην κοινωνία μας μεταμόρφωσε τη μια βιομηχανία μετά την άλλη, νομίζω πως η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο».

Το hardware του Xiaoyu Zaijia αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρεία ρομποτικής Ainemo Inc, αλλά χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης DuerOS της Baidu.

Οι υπάρχοντες ψηφιακοί βοηθοί σαν το Alexa της Amazon και το Google Assistant δεν εξαρτώνται από τις οθόνες, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με τη φωνή. Παρόλα αυτά, το Siri της Apple συνεχίζει να βασίζεται σε οθόνη για να παρέχει κάποιες από τις πληροφορίες του.

Το Xiaoyu Zaijia θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα τον Μάρτιο του 2017, και σε αυτή τη φάση αναγνωρίζει μόνο κινεζικά, ενώ η Baidu δεν έχει ανακοινώσει τιμή.

Η παρουσίαση του νέου “βοηθού” έγινε στο πλαίσιο της CES στο Λας Βέγκας.

Πηγές: http://www.bbc.com/news/technology-38515530 https://www.theguardian.com/technology/2015/sep/09/baidu-duer-digital-assistant-siri-cortana-google-now http://www.scmp.com/tech/social-gadgets/article/1856262/baidu-launches-ai-powered-digital-assistant-duer-take-google-now http://www.bbc.com/news/technology-38515530

Διαφήμιση