Αρχική Περιβάλλον Υπερφορολόγηση κρέατος και γάλακτος για να μειωθούν οι… εκπομπές θερμοκηπίου- Δείτε το...

Υπερφορολόγηση κρέατος και γάλακτος για να μειωθούν οι… εκπομπές θερμοκηπίου- Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

 

Αναζητώντας τρόπους για το πώς θα μειωθεί η εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι μέσω της αύξησης του φόρου κατά 40% για το κρέας και 20% για τα γαλακτοκομικά προϊόντα διατροφής, μπορεί να ελαττώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 1 δισ μετρικούς τόνους!

 

Η ομάδα των ερευνητών από το πρόγραμμα Μάρτιν της Οξφόρδης, σχετικά με το μέλλον των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Διεθνούς Πολιτικής Τροφίμων στην Ουάσιγκτον, προσομοίωσαν τον αντίκτυπο που θα είχε η φορολογική αύξηση στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην κατανάλωση, τις εκπομπές αερίων και την υγεία.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, το ποσό του φόρου θα βασίζεται στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλεί κάθε ομάδα τροφίμων μέσω της γεωργίας και της μεταφοράς τους σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, το κρέας θα έχει υψηλότερους φόρους από το ρύζι και άλλες καλλιέργειες.

 

Η έκθεση υποστηρίζει ότι ένας φόρος 40% στο βόειο κρέας θα μείωνε την κατανάλωση κατά 15% και θα μείωνε τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 600 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ενώ ένας φόρος κατανάλωσης 20% στο γάλα θα μείωνε την κατανάλωση κατά περίπου 7% και τις εκπομπές κατά περίπου 200 εκατομμύρια τόνους.

 

Αν οι φόροι εφαρμοστούν σε όλες τις ομάδες τροφίμων, η προσομοίωση έδειξε ότι θα αποφευχθούν περίπου 107.000 θάνατοι σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2020, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και της μείωσης της παχυσαρκίας.

 

Επίσης, αν τα φορολογικά έσοδα χρησιμοποιηθούν για την επιδότηση των τιμών των οπωροκηπευτικών, μπορούν να αποφευχθούν έως και 492.000 θάνατοι, σύμφωνα με την έρευνα.

 

Παρά τα σημαντικά οφέλη για την υγεία και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, το πιο πιθανό είναι ότι οι κυβερνήσεις θα δυσκολευτούν να εφαρμόσουν αυτό το είδος πολιτικής, ειδικά στο σύγχρονο περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρουν οι ειδικοί.

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=lLhEmGx8YQE

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές: http://www.scienceworldreport.com/articles/52337/20161117/higher-taxes-beef-milk-lower-greenhouse-gas-emission.htm http://www.foodnavigator.com/Policy/Tax-beef-40-and-milk-20-to-cut-carbon-and-save-lives-say-scientists http://www.cnbc.com/2016/11/09/a-global-tax-on-meat-and-milk-would-reduce-greenhouse-emissions-report.html

 

Διαφήμιση