Αρχική Περιβάλλον Βυθισμένη σε ρυπογόνο νέφος η βόρεια Κίνα

Βυθισμένη σε ρυπογόνο νέφος η βόρεια Κίνα

0
Διαφήμιση

Εξαιρετικά άσχημες για τους κατοίκους στη βόρεια Κίνα είναι οι συνθήκες καθώς ολόκληρες περιοχές εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένες σε ρυπογόνο νέφος.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Τζενγκτζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν στην κεντρική Κίνα, έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία για τις επόμενες δύο ημέρες.

Η κατάσταση στην επαρχία Λιαονίνγκ στη βορειοανατολική Κίνα είναι η χειρότερη εδώ και επτά χρόνια, με την εξαιρετικά χαμηλή ορατότητα να οδηγεί στο κλείσιμο 18 αυτοκινητοδρόμων στην περιοχή. Το αεροδρόμιο στο Τιαντζίν ανέστειλε τη λειτουργία του από τις 20.30 (τοπική ώρα) την Κυριακή έως τις 10.00 (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 131 πτήσεις και να σημειωθούν καθυστερήσεις σε 75. Στο μεταξύ, έκλεισαν όλοι οι αυτοκινητόδρομοι στο βόρειο δήμο του Τιαντζίν.

Οι τοπικές αρχές στο Τιαντζίν αύξησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά 15% για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό καθώς δόθηκε εντολή τα οχήματα να κυκλοφορούν εκ περιτροπής για πέντε ημέρες έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Τα ίδια μέτρα εφαρμόστηκαν και στο Πεκίνο.

Το αρμόδιο δημοτικό γραφείο περιβαλλοντικής προστασίας στην κινεζική πρωτεύουσα έχει ήδη υιοθετήσει μια σειρά μέτρων για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, όπως οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να μειωθούν οι ρύποι κατά τουλάχιστον 20%.

Στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ, έκλεισαν πάνω από 100 σταθμοί διοδίων σε τέσσερις αυτοκινητοδρόμους ενώ κάποιες πτήσεις στο βασικό αεροδρόμιο της περιοχής καθυστέρησαν περισσότερο από δύο ώρες.

Η ρυπογόνα ομίχλη άρχισε να σκεπάζει το Πεκίνο, το Τιαντζίν και τις επαρχίες της Χεμπέι, της Χενάν και της Σαντόγκ το Σαββατοκύριακο. Οι αρχές προβλέπουν ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν την Πέμπτη. Πάνω από 20 πόλεις έχουν ήδη εκδώσει ‘κόκκινο’ συναγερμό λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here