Αρχική Πολιτισμός Βρήκαν το αρχαίο λιμάνι στο Λέχαιο, το επίνειο της Αρχαίας Κορίνθου

Βρήκαν το αρχαίο λιμάνι στο Λέχαιο, το επίνειο της Αρχαίας Κορίνθου

0
Διαφήμιση

Εντυπωσιακά ευρήματα έρχονται στο φως από την έρευνα Ελλήνων και Δανών αρχαιολόγων  στο Λέχαιο, που ήταν το επίνειο της Αρχαίας Κορίνθου.

 

Οι Έλληνες και Δανοί αρχαιολόγοι ερευνούν διεξοδικά το αρχαίο λιμάνι στο Λέχαιο, καθώς θεωρούν πως το μέρος είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο θεωρείται.

Κατά τη διάρκεια των τριών περιόδων ανασκαφής, έχουν έρθει στο φως ένα μεγάλο κανάλι εισόδου και αρκετά εσωτερικά κανάλια που συνδέουν τουλάχιστον τέσσερις λεκάνες του λιμανιού.

Ο Bjørn Lovén, ένας από τους διευθυντές του project σχολίασε σχετικά με τις ανασκαφές: «Οι τοπογραφικές και γεωφυσικές έρευνες αυτής της εποχής κατέστησαν εφικτό για εμάς να καθορίσουμε τη ζώνη των καναλιών. Κατά τη διαδικασία ανακαλύψαμε ότι το κανάλι της εισόδου έφτανε σχεδόν τα 30 μέτρα σε εύρος μεταξύ του 4ου και του 3ου αιώνα π.Χ., αλλά με την πάροδο των αιώνων έγινε πιο στενό. Ο ακριβής λόγος για αυτό δεν έχει ανακαλυφθεί».

 

Τα μέλη της αποστολής εργάστηκαν προσεκτικά για 35 μέρες. Σε αυτό το διάστημα ανακαλύφθηκαν πέτρινα θεμέλια, ίσως ενός πύργου που προστάτευε την είσοδο. Κοντά στο σημείο ανακαλύφθηκαν δυο τμήματα κολονών, των οποίων ο σκοπός παραμένει άγνωστος. Ωστόσο, παρόμοιες τμήματα έχουν ανακαλυφθεί και σε εκσκαφές ρωμαϊκών λιμένων. Ελπίζουμε πως θα ανακαλύψουμε και άλλα οργανικά υλικά, όπως ξύλινα εργαλεία, έπιπλα, ξύλινα τμήματα κτιρίων και ναυάγια».  

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here