Αρχική Υγεία - Διατροφή Συστάσεις για τα ράμματα στα χειρουργεία εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Συστάσεις για τα ράμματα στα χειρουργεία εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις νέες Κατευθυντήριες Γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), προτείνει τη χρήση των ραμμάτων που φέρουν επίστρωση με τρικλοζάνη με σκοπό τη μείωση του κινδύνου από Λοιμώξεις Χειρουργικού Πεδίου (ΛΧΠ), ανεξαρτήτως του τύπου της επέμβασης.

Όπως ανακοίνωσε, οι συστάσεις του για τη χρήση των ραμμάτων που φέρουν επίστρωση τρικλοζάνης, εντάσσονται στην κατηγορία των «συστάσεων υπό προϋποθέσεις, βάσει στοιχείων μέσης ποιότητας».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η επιλογή του ράμματος αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για την αντιμετώπιση ενός βασικού παράγοντα κινδύνου για λοιμώξεις: την αποίκηση του ράμματος από βακτήρια.

Έχει διαπιστωθεί σε αρκετές ανεξάρτητες μελέτες ότι τα ράμματα που φέρουν επίστρωση τρικλοζάνης μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Λοίμωξης Χειρουργικού Πεδίου σε πολλούς τύπους χειρουργείου”, ανέφερε ο Καθηγητής David Leaper, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne, και Καθηγητής Κλινικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Λοιμώξεις Χειρουργικού Πεδίου είναι από τα πιο κοινές νοσοκομειακές λοιμώξεις σε όλο τον κόσμο, αυξάνουν τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα σε χειρουργικούς ασθενείς και αποτελούν οικονομικό βάρος για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

 

Πηγές: http://www.prnewswire.com/news-releases/triclosan-coated-sutures-now-recommended-by-world-health-organization-300357636.html http://www.drugdeliverybusiness.com/antibacterial-coated-suture-wins-recommendation/ http://www.healthstreetjournal.com/recommendation-help-prevent-surgical-infections-world-health-organization/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπονεμήθηκαν τα Όσκαρ της Επιστήμης
Επόμενο άρθροVodafone: Δεν θα χρεώνει το ίντερνετ μέχρι τις 12 του μηνός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ