Αρχική Περιβάλλον Σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο στην Κρήτη

Σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο στην Κρήτη

0
Διαφήμιση

Το ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο Αρχανών εγκαινιάσθηκε κατά την διάρκεια τελετής πριν από λίγες μέρες.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα με προσθήκη και ανακατανομή χώρων σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, με αίθουσες διδασκαλίας, υλικοτεχνικές υποδομές-τεχνολογικό εξοπλισμό, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων, πλακοστρώσεις, κατασκευή γηπέδων μπάσκετ-βόλει, πέργκολες, δεντροφυτεύσεις, παγκάκια, κιγκλιδώματα κ.ά.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με συνολική δαπάνη 2,9 εκατ. ευρώ και τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, φορέων μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων-κηδεμόνων, κατοίκων των Αρχανών από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του δημάρχου Μανόλη Κοκοσάλη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργου Τερζάκη κ.ά.

Το έργο αναβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση στη περιοχή και ήταν αναγκαίο να γίνει, τόνισαν στους χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης που ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη και όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων-κηδεμόνων, τις τεχνικές υπηρεσίες και την ανάδοχο εταιρεία για την συνεργασία για την υλοποίηση του έργου που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Ο περιφερειάρχης παράλληλα τόνισε ότι είναι ένα από 500 έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια και ότι «είμαστε σε συνεργασία με τους δήμους της Κρήτης και τους φορείς της εκπαίδευσης για την υλοποίηση έργων σχολικών υποδομών».

Επίσης στη σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση