Αρχική Διάστημα Στην αθέατη πλευρά της Σελήνης στρέφει το βλέμμα η Κίνα

Στην αθέατη πλευρά της Σελήνης στρέφει το βλέμμα η Κίνα

0
Διαφήμιση

Αποστολές στην μακρινή, αθέατη, πλευρά της Σελήνης σχεδιάζει η Κίνα. Αρχικά θα σταλούν ρομπότ ωστόσο εξετάζονται σχέδια για αποστολή και αστροναυτών στο φεγγάρι, σύμφωνα με τον Γου Γιανχούα, αναπληρωτή διευθυντή της Κινεζικής Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Ο Γου δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι προχωρούν ομαλά οι εργασίες για την αποστολή στη Σελήνη του Chang’e-5, ο οποίος έχει προγραμματισθεί να κάνει μία ήπια προσελήνωση και να επιστρέψει στη Γη στο τέλος του επόμενου έτους.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή ιδιωτών με κεφάλαια στη διαστημική βιομηχανία, ο Γου σημείωσε ότι τα εμπορικά διαστημικά προγράμματα είναι ανοικτά σε ιδιωτικές επενδύσεις, περιλαμβανομένων και των ξένων κεφαλαίων. Τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις, ιδιωτικές ή με ανάμεικτο ιδιοκτησιακό καθεστώς, συμμετέχουν στην έρευνα και ανάπτυξη εμπορικών πυραύλων και η Κίνα είναι ανοικτή αναφορικά με θέματα όπως οι εμπορικοί χώροι εκτόξευσης και η τηλεμετρία.

Πολύ λίγοι περιορισμοί υπάρχουν για τις ξένες επενδύσεις στη διαστημική βιομηχανία, δήλωσε ο Γου, με ένα μεγάλο φάσμα τομέων -από την έρευνα και παραγωγή δορυφόρων έως τις εμπορικές εφαρμογές παράγωγων υπηρεσιών και προϊόντων- να είναι απελευθερωμένο.

Διαφήμιση