Αρχική Καταστροφές Πολύ ταχύτερα από ό,τι πιστεύαμε εξαφανίζονται τα ψάρια

Πολύ ταχύτερα από ό,τι πιστεύαμε εξαφανίζονται τα ψάρια

0
Διαφήμιση

Με ρυθμούς αρκετά ταχύτερους από ό,τι πίστευαν έως σήμερα οι επιστήμονες εξαφανίζονται τα ψάρια στους ωκεανούς, σύμφωνα με το νέο Παγκόσμιο Άτλαντα Θαλάσσιας Αλιείας.

 

Ο αριθμός των ψαριών που αλιεύθηκαν μεταξύ 1950 και 2010 που αναφέρει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) ήταν στην πραγματικότητα υπερδιπλάσιος.

Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία δέκα ετών από 273 περιοχές και χώρες. Ενδεικτικά, το σύνολο των αλιευμάτων θεωρείται ότι κορυφώθηκε το 1996, φτάνοντας τους 86 εκατομμύρια τόνους, αλλά οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι ο αριθμός ήταν στην πραγματικότητα 130 εκατομμύρια τόνοι.

Ένας λόγος για την εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ των δεδομένων του FAO και της έρευνας είναι ότι ορισμένες χώρες αναφέρουν χαμηλότερο αριθμό αλιευμένων ψαριών, έως και κατά 500%, ή δεν αναφέρουν αλιεία για λόγους αναψυχής.

 

Επίσης, δεν περιλαμβάνουν τα ψάρια που σκοτώθηκαν, αλλά στη συνέχεια πετάχτηκαν πίσω στον ωκεανό, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο των ψαριών που αλιεύονται στον κόσμο. Η παράνομη αλιεία επίσης δεν υπολογίζεται, αλλά αντιπροσωπεύει περίπου το ένα στα πέντε ψάρια που αλιεύονται.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here