Αρχική Καταστροφές Πάνω από 10.000 οι νεκροί από φυσικές καταστροφές το 2016

Πάνω από 10.000 οι νεκροί από φυσικές καταστροφές το 2016

0
Διαφήμιση

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας φυσικών καταστροφών και καταστροφών που προκλήθηκαν από ανθρώπινη υπαιτιότητα, με το οικονομικό τους κόστος να ανέρχεται τουλάχιστον στα 158 δισεκ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντασφαλιστική εταιρία Swiss Re.

Οι ασφαλισμένες ζημίες, που εκτιμώνται στα 49 δισεκ. δολάρια, αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο από τα 37 δισεκ. δολάρια το 2015, αλλά αφορούν λιγότερο από το ένα τρίτο του κόστους που ήταν αποτέλεσμα των καταστροφών κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση “Sigma” που εκδίδει η εταιρία κάθε Δεκέμβριο.

 

«Η διαφορά μεταξύ των συνολικών ζημιών και των ασφαλισμένων ζημιών το 2016 δείχνει ότι πολλά γεγονότα συνέβησαν σε περιοχές με χαμηλή ασφαλιστική κάλυψη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Swiss Re.

 

Ο τυφώνας Μάθιου ήταν η φονικότερη φυσική καταστροφή του 2016, σύμφωνα με την Swiss Re, καθώς στοίχισε τη ζωή σε 733 άτομα, κυρίως στην Αϊτή.

 

Ο Μάθιου προκάλεσε καταστροφές στην Αϊτή και σε όλη την ανατολική Καραϊβική τον Οκτώβριο πριν πλήξει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προκαλώντας ζημιές 8 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με την Swiss Re, εκ των οποίων τα 4 δισεκ. δολάρια ήταν ασφαλισμένα. Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, οι ασφαλισμένες ζημιές ανέρχονται στα 8 δισεκ. δολάρια.

 

Μια σειρά σεισμικών δονήσεων και μετασεισμών που έπληξαν την περιοχή Κουμαμότο της Ιαπωνίας, ανάμεσά τους και ο σεισμός μεγέθους 7 βαθμών τον Απρίλιο, άφησαν πίσω τους 137 νεκρούς ενώ ήταν η καταστροφή που είχε φέτος το υψηλότερο κόστος. Οι ζημιές που προκάλεσε ανήλθαν στα 20 δισεκ. δολάρια, εκ των οποίων μόνο το ένα τέταρτο ήταν ασφαλισμένο.

 

«Η κοινωνία δεν είναι ασφαλισμένη απέναντι στους κινδύνους ενός σεισμού και το κενό προστασίας αποτελεί παγκόσμια ανησυχία», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Swiss Re Κουρτ Καρλ.

 

Η Swiss Re εκτίμησε ότι το κόστος από τις δασικές πυρκαγιές στο Φορτ ΜακΜάρεϊ του Καναδά – η καταστροφή με το υψηλότερο κόστος στη χώρα ακόμα και για τις ασφαλιστικές εταιρίες – ανήλθε στα 3,9 δισεκ. δολάρια και στα 2,8 δισεκ. για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

 

Διαβάστε επίσης:  Σεισμός Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 62χρονου που έχασε τη ζωή του
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟρόσημο η απόφαση μετασχηματισμού του Ομίλου Μυτιληναίου εντός του 2017
Επόμενο άρθροΕγκαινιάστηκαν οι πρώτες υπηρεσίες του Galileo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here