Αρχική Ρεπορτάζ Αναγνωστών Οι ομορφιές της Ικαρίας και τα σκουπίδια της!

Οι ομορφιές της Ικαρίας και τα σκουπίδια της!

0
Διαφήμιση

Επισκέφθηκα φέτος την Ικαρία για τρίτη  φορά, καθώς ερωτεύτηκα αυτό το πανέμορφο νησί πρόπερσι. Πρόκειται για ένα νησί παρθένο που έχει διατηρήσει τη φυσικότητα και την ομορφιά του.

 

Αυτή τη φορά όμως, τρόμαξα κατά την άφιξη μου, όταν παρατήρησα τα απορρίμματα στην άκρη του δρόμου που οδηγούσε έξω από το αεροδρόμιο

 

Η κατάσταση που είδα ήταν τόσο ντροπιαστική όσο και αηδιαστική. Το κεντρικό κηπάριο, καθώς και οι δύο πλευρές του δρόμου που οδηγούν προς και από το αεροδρόμιο χρησιμοποιούνται σαν σκουπιδοτενεκέδες και δημόσιες τουαλέτες, παρόλο που υπάρχουν δύο μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων απέναντι από την είσοδο του αεροδρομίου.

Δυστυχώς, εξ όσων μπόρεσα να καταλάβω, υπεύθυνοι για αυτό είναι τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι. Ανάμεσα στα σκουπίδια βρήκα πολλές ταμπέλες αποσκευών, και φυλλάδια ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς και πακέτα από τσιγάρα, χαρτομάντιλα, χαρτιά υγείας κλπ.

Το αεροδρόμιο είναι η πύλη εισόδου στο νησί και τα σκουπίδια, σίγουρα, δεν αποτελούν τον καλύτερο τρόπο προώθησης της ομορφιάς του.

Βρήκα, επίσης, σοκαριστικό, το γεγονός ότι τόσα πολλά αμάξια βρίσκονταν εγκαταλελειμμένα στις παρυφές των δρόμων, καταμεσής ενός, κατά τα άλλα, πανέμορφου σκηνικού. Σίγουρα, αν η διοίκηση του νησιού αισθάνεται την παραμικρή περηφάνια για τον τόπο της, θα μπορούσε να κάνει κάτι γι αυτό.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Νίκος Αναστασίου

 

Αθήνα 2/12/2016

Διαφήμιση