Αρχική Καινοτομία Νέα χειρουργική τεχνική χρησιμοποιεί μαγνήτη αντί για το παραδοσιακό νυστέρι!

Νέα χειρουργική τεχνική χρησιμοποιεί μαγνήτη αντί για το παραδοσιακό νυστέρι!

0
Διαφήμιση

Οι χειρουργοί στο Σαντιάγο της Χιλής χρησιμοποιώντας μαγνήτη ως μια νέα τεχνική στις χειρουργικές μεθόδους κατάφεραν να μειώσουν τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό στη διαδικασία της λαπαροσκόπησης.

Η συγκεκριμένη μέθοδος περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός μικρού μεταλλικού εργαλείου στο σώμα του ασθενούς, το οποίο οι χειρουργοί στη συνέχεια κινούν εντός του σώματος με μαγνητισμό.

Η διαδικασία παραπέμπει πολύ σε κανονική λαπαροσκόπηση, αλλά ο «πατέρας» της, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ Ναβάρο, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Levita Magnetics, τονίζει ότι είναι λιγότερο επεμβατική.

«Ελαχιστοποιείται η ανάγκη για τομές προκειμένου να κινούνται τα χειρουργικά εργαλεία και επίσης δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς δεν περιορίζεσαι στο σημείο εισόδου. Το σημείο εισόδου περιορίζει τις κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

Αν κινείσαι διαμέσου του τοιχώματος, έχεις πολύ μεγαλύτερη ευχέρια κινήσεων, και αυτό παρέχει ένα πολύ πιο ευέλικτο όργανο στον χειρουργό» λέει σχετικά.

Η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο του εργαλείου, κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει ακόμα και τη μετακίνηση οργάνων σε καλύτερη θέση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι λιγότερος πόνος μετά την επέμβαση, λιγότερες ορατές ουλές και ταχύτερη ανάρρωση.

Όπως επισημαίνει ο Ναβάρο, «σκοπός είναι η βελτίωση των αποτελεσμάτων της εγχείρησης- η μείωση των επιπτώσεων στον ασθενή, και δουλεύουμε πάνω στην εξέλιξη της χειρουργικής αυτής τεχνικής ώστε οι εγχειρήσεις να γίνονται με λιγότερες τομές».

“Με λιγότερες τομές και μικρότερες τομές, η ανάκτηση είναι αναμφίβολα πολύ πιο ευεργετική για τον ασθενή – λιγότερο πόνο, μικρότερο κίνδυνο αιμορραγίας,” είπε και ο Δρ Eugenio Rivas Zapata.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί για εγχειρήσεις της χοληδόχου κύστης, η εν λόγω τεχνική η οποία έχει τώρα την έγκριση των ΗΠΑ Τροφίμων και Φαρμάκων και ανακηρύχθηκε Καινοτόμος μέθοδος του 2016 από την Αμερικανική Εταιρεία Χειρουργών Λαπαροενδοσκοπικής.

 

Πηγές: http://globalnews.ca/news/3103063/this-new-surgical-technique-uses-a-magnet-instead-of-a-scalpel/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο InfoCom Cyprus: A brave digital world – Challenge Unlimited!
Επόμενο άρθροΑλλαγές στην εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους προκαλούν οι…. καισαρικές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ