Αρχική Τεχνολογία Λογισμικό…τεχνητή νοημοσύνη κατά της παιδικής πορνογραφίας

Λογισμικό…τεχνητή νοημοσύνη κατά της παιδικής πορνογραφίας

0
Διαφήμιση

Επιστήμονες ανάπτυξαν ένα τεχνητής νοημοσύνης λογισμικό που μπορεί να ανιχνεύει αυτόματα εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης σε απευθείας χρόνο σύνδεσης στο διαδίκτυο και να βοηθάει στον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών.

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι δωρεάν διαθέσιμο στις υπηρεσίες ασφαλείας και χρησιμοποιείται ήδη από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Την έρευνα διεξήγαγαν ερευνητές του Lancaster University, του Γερμανικού Ερευνητικού Κέντρου για την Τεχνητή Νοημοσύνη και του University College Cork στην Ιρλανδία, με επικεφαλής ερευνήτρια την Κλόντια Πίρσμαν.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμών ανάλυσης ονομάτων αρχείου εντοπίζοντας κλασικά filenames όπως «ch1ld». Αυτά δεν εντοπίζονται βάσει κανονικών αναλυτικών διαδικασιών από υπολογιστές, αν και μπορούν να εντοπιστούν εύκολα από ανθρώπους.

Ωστόσο, ο μεγάλος όγκος του υλικού καθιστά αδύνατο τον εντοπισμό κάθε αρχείου από τους αστυνομικούς. Το λογισμικό επίσης εντοπίζει το «κωδικοποιημένο» λεξιλόγιο των παιδόφιλων, που χρησιμοποιείται σε σχέση με τις εικόνες, με χρήση λέξεων όπως πχ «Lolita». Το δεύτερο κομμάτι του συστήματος είναι η ανάλυση εικόνων, με το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης να μπορεί να εντοπίζει εικόνες παιδιών μέσω λεπτομερειών όπως το χρώμα του δέρματος ή εντοπίζοντας κινήσεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση.

Εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών διαμοιράζονται κάθε χρόνο. Υπάρχουν ήδη διάφορα εργαλεία για χρήση από τις αρχές για την παρακολούθηση peer-to-peer δικτύων, αλλά αυτά βασίζονται συνήθως στον εντοπισμό γνωστού υπάρχοντος υλικού.

Όπως τονίζει η Πίρσμαν, ο εντοπισμός νέου υλικού είναι πολύ σημαντικός, καθώς μπορεί να υποδείξει εγκαίρως πρόσφατη, ή συνεχιζόμενη κακοποίηση παιδιών, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η σύλληψη των δραστών.

 

Πηγή: http://www.deccanherald.com/content/584753/ai-toolkit-spots-child-sexual.html http://www.brazilbumbum.com/toddler-hand-inspired-ai-child-sex-abuse-tool/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here