Αρχική Υγεία - Διατροφή Ξέρετε να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας;

Ξέρετε να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας;

0
Διαφήμιση

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι βασική προϋπόθεση της καλής στοματικής υγιεινής, καθώς επίσης και σημαντικός παράγοντας καλής συνολικής υγείας.

Καθημερινά, το βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές, 30-45 λεπτά μετά από τα δύο κύρια γεύματα και να διαρκεί το λιγότερο δύο λεπτά. Ας δούμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά το βούρτσισμα των δοντιών.

 

Δε βουρτσίζουμε με δύναμη τα δόντια. Έτσι, καταστρέφεται η αδαμαντίνη των δοντιών και ματώνουν τα ούλα.

Δε βουρτσίζουμε τυχαία και αφηρημένα τα δόντια. Καλό είναι να κοιτάμε τον καθρέφτη έτσι ώστε να παρατηρούμε τη διαδικασία βουρτσίσματος αλλά και αν ματώνουν τα ούλα ή οποιαδήποτε άλλο “παράξενο” συμβαίνει με τη στοματική κοιλότητα.

Η σωστή τεχνική: Γυρίζουμε την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών και βουρτσίζουμε από τη γραμμή των ούλων προς τα δόντια, κάνοντας κυλιόμενες, κυκλικές κινήσεις.

Μετά το βούρτσισμα, ξεπλένουμε καλά την οδοντόβουρτσα με ζεστό νερό και να την αφήνουμε να στεγνώνει. Δεν παραμελούμε τον καθαρισμό της γιατί μπορεί να γίνει εστια πολλών και επικίνδυνων μικροβίων.

Το βούρτσισμα μόνο δεν αρκεί. Ένα ήπιο στοματικό διάλυμα, σε συνδυασμό με το βούρτσισμα, ενισχύει την αδαμαντίνη των δοντιών.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«To Σπίτι του Αϊ Βασίλη» Στο Πεδίο του Άρεως
Επόμενο άρθροΑυστηρότεροι κανόνες από Ε.Ε. για τους νέους κινητήρες ντίζελ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ