Αρχική Υγεία - Διατροφή Ξεκίνησε η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υγεία σε 300 ελληνικά νοικοκυριά

Ξεκίνησε η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υγεία σε 300 ελληνικά νοικοκυριά

0
Διαφήμιση

 

Συνολικά 300 νοικοκυριά στην Κεντρική Ελλάδα, θα προμηθευτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική υγεία (e-health) με την μετατροπή των σπιτιών τους σε “έξυπνα σπίτια”

Το πρωτοπόρο αυτό έργο της ΕΕ, που αφορά σε 7.000 Ευρωπαίους, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, με προϋπολογισμό 22.000.000 ευρώ και αξιοποιεί την επόμενη γενιά χρήσης του ίντερνετ, το Δίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), δηλαδή την πλέον πρωτοπόρα εφαρμογή παγκοσμίως. Το πρόγραμμα διαχειρίστηκε η e-trikala, η ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων.

Μάλιστα, πρόσφατα, έγινε συνάντηση εκπροσώπων Δήμων-μελών του Δικτύου, που έχει επανασυσταθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τομέα της τεχνολογίας, με θέμα τις προοπτικές και προκλήσεις για τις “Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας” στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ήδη, το πρόγραμμα ActiveAge έχει εγκριθεί στους Δήμους της CitiesNet, όπως είναι ο διακριτικός τίτλος, της διαδημοτικής ανώνυμης εταιρίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και θέματα διαχείρισης του δικτύου, καθώς και λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε διάφορα θέματα, με βάση το ύψος της συμμετοχής κάθε Δήμου.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή, εκτός του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος έθεσε τα θέματα διαχείρισης και προοπτικής, των Γιώργου Σούλτη (αντιδημάρχου Λαρισαίων), Άκη Λαζαρίδη (αντιδημάρχου Βέροιας), Χρήστου Τρογώνη (αντιδημάρχου Γρεβενών) και εξ αποστάσεως, των Δήμων Λαμιέων, Κοζάνης και Κατερίνης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε πως “πρέπει να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι το μέλλον μας”. Οφείλουμε να διερευνήσουμε την ηλεκτρονική υγεία και πρόνοια, μέσα από την πρόκληση του Διαδικτύου των Πάντων (Internet-of-Everything), το οποίο συνιστά έναν συνδυασμό τεχνολογίας, ανθρώπων και υπηρεσιών, κατέληξε.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here