Αρχική Επιχειρείν Η επιτάχυνση του East Med στη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας –...

Η επιτάχυνση του East Med στη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας – Ισραήλ

0
Διαφήμιση

Την επιτάχυνση υλοποίησης του σχεδίου κατασκευής αγωγού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο (East Med) και της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ- Κύπρου- Κρήτης- Αθήνας συζήτησαν σήμερα, στο Ισραήλ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με τον υπουργό Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτζ, και τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Στέλιο Χειμώνα.

Στην τριμερή συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο κατασκευής αγωγού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο (East Med). Συνομολογήθηκε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο και όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που οι πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι πρόκειται για έργο τεχνικά και εμπορικά ρεαλιστικό. Αποφασίστηκε να επιδιωχθεί να γίνει σύντομα συνάντηση σε επίπεδο υπουργών, με τη συμμετοχή του αρμοδίου Ευρωπαίου επιτρόπου, προκειμένου να εξεταστούν τα επόμενα βήματα στην προώθηση του έργου.

Όσον αφορά το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ- Κύπρου- Κρήτης- Αθήνας, συμφωνήθηκε το επόμενο βήμα να είναι η συνάντηση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών των τριών κρατών (της ΡΑΕ από την ελληνική πλευρά), στην Κύπρο, το προσεχές δίμηνο.

 

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των τριών κρατών στην έρευνα και την τεχνολογία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας. Το προσεχές διάστημα θα γίνει συνάντηση των αρμόδιων φορέων κάθε κράτους, με την ελληνική πλευρά να εκπροσωπεί το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας).

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here