Αρχική Καταστροφές H πανέμορφη αλλά…εφιαλτική λευκή παραλία της Τοσκάνης

H πανέμορφη αλλά…εφιαλτική λευκή παραλία της Τοσκάνης

0
Διαφήμιση

 

Η εκθαμβωτική λευκή άμμος της “Spiagge Bianche» (σ.σ. “λευκή παραλία”), στην πόλη της Rosignano Solvay, στη νότια Τοσκάνη, προσελκύει τουρίστες από χιλιάδες χρόνια.

 

Αλλά αυτή η όμορφη έκταση της ακτογραμμής στην Τυρρηνική θάλασσα που θυμίζει Καραϊβική κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό που λίγοι από τους λουόμενους που συρρέουν εδώ κάθε καλοκαίρι φαίνεται να γνωρίζουν….Η εκπληκτικά λευκή άμμος δεν είναι φυσική!

 

Πρόκειται για χημικά απόβλητα η πηγή των οποίων βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην παραλία – ένα τεράστιο σύμπλεγμα με πανύψηλες καμινάδες και πύργους που εκπέμπουν τοξικά αέρια, το εργοστάσιο χημικών Solvay.

 

Οι πιο εμφανείς συνέπειες της δράσης του εργοστασίου είναι ο λευκός τροπικός παράδεισος μπροστά από το βιομηχανικό συγκρότημα που αποτελεί μια ψευδαίσθηση.

 

Εκεί εμφανίζονται πολλές τοξικές χημικές ουσίες όπως υδράργυρος, αρσενικό, κάδμιο, χρώμιο, μόλυβδο και αμμωνία που είναι απίστευτα επιβλαβείς για τον άνθρωπο και τα ζώα.

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με έκθεση που δημοσιεύθηκε το 1999 από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, η Spiagge Bianche είναι μεταξύ των 15 πιο μολυσμένων παράκτιων περιοχών στη Μεσόγειο Θάλασσα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: perierga

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here