Αρχική Ανακύκλωση Green Mission: Περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Sunlight Recycling για την ορθή ανακύκλωση μπαταριών...

Green Mission: Περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Sunlight Recycling για την ορθή ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου-οξέως

0
Διαφήμιση

Η διοίκηση της Sunlight Recycling, μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, παρουσίασε την περιβαλλοντική πρωτοβουλία Green Mission, η οποία φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τον επιχειρηματικό κόσμο σχετικά με την ορθή ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου οξέως.

Το Green Mission συσπειρώνει γύρω του θεσμικούς φορείς και υλοποιείται με την υποστήριξη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα στη χώρα μας που καταπολεμά η πρωτοβουλία Green Mission είναι πολύ σοβαρό, καθώς μόνο το 50% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται και ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%.

Παράλληλα δε, ένα μεγάλο ποσοστό της χρησιμοποιημένης μπαταρίας διακινείται προς ανακύκλωση με μη νόμιμο τρόπο, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην Ελληνική οικονομία, όσο και στο περιβάλλον της χώρας μας.

Στους στόχους της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Green Mission, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Sunlight Recycling, περιλαμβάνονται :

  • η συμβολή στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας αναφορικά με τους δείκτες συλλογής των παλαιών μπαταριών μολύβδου-οξέως

  • η ενημέρωση και η αφύπνιση του κοινού και των εταιρειών για τα οφέλη της τήρησης των ορθών διαδικασιών ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου – οξέως

Οι δράσεις του προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι οι εξής: για την πρώτη διετία 2016-2017, η πρωτοβουλία του Green Mission στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση 14.000 Ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν ή/και διαχειρίζονται σημαντικές ποσότητες βιομηχανικών αποβλήτων. Ήδη, 30 μεγάλες επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους συμμετέχουν στο Green Mission.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε το www.greenmission.gr με βασική επιδίωξη να αποτελέσει μία αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης για τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο της ανακύκλωσης των μπαταριών μολύβδου – οξέως. Ιδιώτες και εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν συμβουλές σχετικά με την ορθή ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου οξέως, πληροφορίες για τη νομοθεσία κλπ.

Δυναμικό θα είναι και το 2018 κατά το οποίο αναμένεται η επέκταση της καμπάνιας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στους Δήμους της Ελλάδας με στόχο τη δημιουργία Πράσινων Σημείων Εναπόθεσης των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου-οξέως.

Αξίζει να τονιστεί ότι από το 2014 και στο πλαίσιο μιας μεγάλης επένδυσης ύψους 31 εκατ. ευρώ, η Sunlight Recycling δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κομοτηνής ως η πιο σύγχρονη -τεχνολογικά και περιβαλλοντικά- μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο, το οποίο έχει καθετοποιήσει πλήρως την παραγωγή της Συστήματα Sunlight, διαθέτει δυναμικότητα 25.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως και εγγυάται την ανακύκλωση των συσσωρευτών μολύβδου οξέως με σχεδόν μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες μέλη (κατά αλφαβητική σειρά) που συμμετέχουν στο σχέδιο είναι οι εξής:

ABB

ACE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ

ALTER EGO

ENGIE

IDE INTRACOM

ISOMAT

IT SPARKLES

KION ARCHITECTS

NOVA

PUBLIC

RAYCAP

SIDENOR

SYMETAL

SYSTEMS SUNLIGHT

TERRA NOVA

TOYOTA MATERIAL HANDLING

ΑΕΙΦΟΡΟΣ

ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΔΕΛΤΑ

ΕΛΒΑΛ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑ

ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΡΩΝ

ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΤΥΡΑΣ

Υ.Π.Α.

ΧΑΛΚΟΡ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε το παραμυθένιο «Πάρκο των Χριστουγέννων» στο Αίγιο
Επόμενο άρθροΓια δυο ώρες χαμένου ύπνου διπλασιάζεται ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ