Αρχική Ειδήσεις UNICEF: Ανοιχτή επιστολή για τις ζωές που κρέμονται από μια κλωστή

UNICEF: Ανοιχτή επιστολή για τις ζωές που κρέμονται από μια κλωστή

0
Διαφήμιση

Ανοιχτή επιστολή προς κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας απευθύνει ο επικεφαλής της UNICEF στην Ελλάδα, καλώντας τους να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας σε ένα παιδί που μας χρειάζεται προσφέροντας ζωή και ελπίδα. Αναλυτικότερα, στην ανοιχτή επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι,

Εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν μέσα στον πόλεμο και τη βία. Παιδιά που η φτώχεια τους έχει στερήσει κάθε βασικό αγαθό: τροφή, υγεία, νερό, σχολείο, ασφάλεια, στέγη.

Στη βορειανατολική Νιγηρία όπου κυριαρχεί η βία και η Boko Haram έχει επηρεάσει κάθε πλευρά της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, η UNICEF βρίσκεται σε ένα συνεχή αγώνα με το χρόνο για τη βοήθεια 244.000 υποσιτισμένων παιδιών, όπως η εξάχρονη Ajija στη φωτογραφία, που έχει την ανάπτυξη ενός δίχρονου παιδιού.

Στο Νότιο Σουδάν η κατάσταση είναι επίσης τραγική και τα παιδιά εξακολουθούν να υφίστανται τις τρομακτικές συνέπειες από τις συγκρούσεις: οξύς υποσιτισμός για περίπου 360.000 παιδιά, αποχωρισμός από τις οικογένειές τους και διακοπή της εκπαίδευσής τους. Αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση, πολλά από αυτά θα κινδυνεύσουν να πεθάνουν.

Στην Υεμένη ο αριθμός των παιδιών που μεγαλώνουν μέσα στις φλόγες του πολέμου και βρίσκονται σε κίνδυνο είναι συγκλονιστικός, 1,5 εκατομμύριο παιδιά είναι υποσιτισμένα, ενώ 370.000 παιδιά κάτω των 5 ετών κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τη ζωή τους.

Με απλές και αποδοτικές παρεμβάσεις κάθε παιδί μπορεί να έχει μια πραγματική ευκαιρία στη ζωή. Μαζί μπορούμε να τα βοηθήσουμε.

Κάντε τη δωρεά σας τώρα και τείνετε ένα χέρι βοήθειας σε ένα παιδί που μας χρειάζεται προσφέροντας ζωή και ελπίδα.

Η UNICEF, χάρη στη βοήθεια ευαισθητοποιημένων ανθρώπων όπως εσείς, ανταποκρίνεται άμεσα με προγράμματα επισιτισμού, διανομή βοήθειας σε απομακρυσμένες περιοχές, επανένωση οικογενειών και προγράμματα επιστροφής στην εκπαίδευση. Υποστηρίζουμε κέντρα υγείας σε κοινότητες και καταυλισμούς εκτοπισμένων πληθυσμών, για την περίθαλψη υποσιτισμένων παιδιών.

Η κοινή μας προσπάθεια θα συνεχιστεί για κάθε παιδί που χρειάζεται τη βοήθειά μας. Σας ευχαριστούμε για την ανεκτίμητη συμβολή σας, ώστε να συνεχίσουμε μαζί να σώζουμε παιδιά που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και η ζωή τους κρέμεται από μία κλωστή”.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ηλίας Λυμπέρης

Εκτελεστικός Διευθυντής

Διαφήμιση