Αρχική Καινοτομία Το πρώτο τρένο που θα κινείται με … νερό θα δοκιμαστεί στην...

Το πρώτο τρένο που θα κινείται με … νερό θα δοκιμαστεί στην Γερμανία – Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Το πρώτο τρένο μηδενικών εκπομπών στον κόσμο με την ονομασία Coradia iLint που τροφοδοτείται αποκλειστικά με υδρογόνο, αναμένεται να δοκιμαστεί σύντομα στη Γερμανία.

Η επιβατική αμαξοστοιχία με την ονομασία Coradia iLint εκπέμπει μόνο περισσευούμενο ατμό στην ατμόσφαιρα, και παρέχει μια εναλλακτική λύση για τα περίπου 4.000 τρένα ντίζελ της χώρας.

Οι δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, προτού το τρένο ξεκινήσει λειτουργία το Δεκέμβριο του 2017.

Το τρένο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε εμπορική έκθεση του Βερολίνου τον Αύγουστο, και πρόκειται για το πρώτο υδρογονοκίνητο τρένο που θα μεταφέρει τακτικά επιβάτες σε μεγάλες αποστάσεις.

Το πρώτο τρένο μηδενικών εκπομπών στον κόσμο που τροφοδοτείται με υδρογόνο, αναμένεται να δοκιμαστεί σύντομα στη Γερμανία

Το τρένο τροφοδοτείται από τεράστιες μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες παίρνουν την ενέργειά τους από μια δεξαμενή καυσίμου υδρογόνου στην οροφή του τρένου.

Όταν το υδρογόνο καίγεται με οξυγόνο παράγονται τεράστιες ποσότητες ενέργειας, με το νερό να αποτελεί το μόνο παραπροϊόν.

Το τρένο μπορεί να ταξιδέψει περίπου 800 χιλιόμετρα την ημέρα με ταχύτητες έως και 140 χιλιόμετρα την ώρα, και ο μόνος ήχος που παράγει προέρχεται από τους τροχούς και την αντίσταση του αέρα.

 

 

Πηγές: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/germany-unveils-zero-emissions-train-only-emits-steam-lower-saxony-hydrogen-powered-a7391581.html http://edition.cnn.com/2016/11/03/europe/germany-zero-emissions-train/ 

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/02/worlds-first-zero-emissions-hydrogen-train-to-go-into-service-in/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here