Αρχική Ειδήσεις Το ευρωπαϊκό έργο EPC για καινοτόμες ενεργειακές υπηρεσίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το ευρωπαϊκό έργο EPC για καινοτόμες ενεργειακές υπηρεσίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0

H συνεργασία μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα προσφέρουν τυποποιημένες ενεργειακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης, είναι ο στόχος του ευρωπαϊκού έργου EPC+.

Οι Συμπράξεις Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής απόδοσης, επονομαζόμενες “ΣΜΜΕΑ”, αποτελούνται από ανεξάρτητες εταιρείες, κυρίως ΜΜΕ, που παρέχουν ενεργειακές υπηρεσίες και έχουν μια δομημένη μακροπρόθεσμη συνεργασία με κοινούς, συμφωνημένους στόχους.

Μέχρι σήμερα, όπως ήταν και ο πρώτος στόχος του έργου, έχουν συσταθεί συνολικά 17 ΣΜΜΕΑ σε όλες τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες του EPC+: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Οι ΣΜΜΕΑ έχουν έρθει ήδη σε επαφή με ενδιαφερόμενους για την υλοποίηση πιλοτικών έργων και οι σχετικές Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης αναμένεται να υπογραφούν μέχρι τον Μάρτιο 2017, ενώ η υλοποίηση και παρακολούθηση των πιλοτικών έργων θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2018, όπως είναι και ο στόχος του έργου.

Το έργο EPC+ περιλαμβάνει και την ανάπτυξη τυποποιημένων πακέτων ενεργειακών υπηρεσιών, με σκοπό να συμβάλει στην μεγάλης κλίμακας υλοποίηση απλών έργων εξοικονόμησης ενέργειας με ΣΕΑ.

Μέχρι σήμερα, έχει αναπτυχθεί μια Τεχνική εργαλειοθήκη που μπορεί να χρησιμεύσει ως Τεχνικός Οδηγός για την υλοποίηση των προτεινόμενων επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας. Στο οδηγό αυτό, περιγράφονται:

τεχνολογία

μεθοδολογίες διαστασιολόγησης,

μεθοδολογίες για την παρακολούθηση και την αποτίμηση της ενεργειακής τους απόδοσης,

χρήσιμες, πρακτικές συμβουλές.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://greece.epcplus.org/paketa-energeiakon-yphresion/#

Παράλληλα, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία μια διεθνής πλατφόρμα συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών της. Περισσότερες πληροφορίες:www.energyefficiencynetwork.eu και http://greece.epcplus.org/epc-platforma/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here