Αρχική Ειδήσεις Το 2023 δεν θα λειτουργεί καμία μονάδα καύσης άνθρακα στη Γαλλία

Το 2023 δεν θα λειτουργεί καμία μονάδα καύσης άνθρακα στη Γαλλία

0
Διαφήμιση

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα στη Γαλλία ως το 2050. Ο στόχος αυτός θεωρείται εφικτός, δεδομένου ότι η χώρα παράγει ήδη το 75% της ηλεκτρικής της ενέργειας από πυρηνικούς σταθμούς.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι όλοι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα της χώρας θα κλείσουν ως το 2023, στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP22) στο Μαρακές του Μαρόκο.

Συγκριτικά, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2025, και η Γερμανία έχει εθνικό στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 95% έως το 2050.

Η γαλλική πολιτική σκηνή εμφανίζεται ενωμένη υπέρ της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Σε απάντηση στις αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιδιώξει να αποχωρήσει από τη συμφωνία του Παρισιού του περασμένου έτους, ο Ολάντ τόνισε ότι η υπογραφή της συνθήκης είναι «μη αναστρέψιμη».

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προχώρησε ακόμη περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία και η Ευρώπη θα πρέπει να εφαρμόσουν ένα «φόρο εισαγωγής άνθρακα» για όλα τα αγαθά που προέρχονται από τις ΗΠΑ, αν ο Τραμπ αθετήσει τη συνθήκη.

Η Γαλλία έχει θέσει φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους και έχει προχωρήσει σε μία σειρά σχετικών μέτρων, όπως την απαγόρευση των πλαστικών σακουλών σε εθνικό επίπεδο, ανακοινώνοντας επίσης την επικείμενη απαγόρευση πλαστικών σκευών, ποτηριών και πιάτων από το 2020.

 

Πηγές: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/france-close-coal-plants-shut-down-2023-global-warming-climate-change-a7422966.html http://inhabitat.com/france-to-shut-down-all-coal-power-plants-by-2023/ http://www.iflscience.com/environment/france-shut-down-coal-power-plants-2023/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here