Αρχική Ειδήσεις Τα προβλήματα προσαρμοστικότητας 29 πόλεων στο στόχαστρο ομάδων μαθητών

Τα προβλήματα προσαρμοστικότητας 29 πόλεων στο στόχαστρο ομάδων μαθητών

0

Ομάδες μαθητών από 29 πόλεις της χώρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Οργάνωσης και ανέλαβαν να εξετάσουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στις πόλεις τους, για να καταθέσουν προτάσεις στις Τοπικές Αρχές για τη λύση στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017.

Στο τέλος Οκτωβρίου, το ECOCITY γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής από τα Γυμνάσια, που θα λάβουν μέρος στη νέα περίοδο της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2016-17 και των Ειδικών Σχολείων που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία FREE MOBILITY 2016-17.

Οι μαθητές θα εξετάσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το Αστικό Περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης.

Θα ενημερωθούν από εκπροσώπους Τοπικών Αρχών και Φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα συγκεντρώσουν στοιχεία από τους πολίτες για τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη σεβασμού στις ανάγκες συμπολιτών μας με κινητικές αδυναμίες.

Οι ομάδες από τα Γυμνάσια που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία ECOMOBILITY θα αξιολογήσουν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους σε Πράσινες Μεταφορές και την αντίληψη που επικρατεί για την Οικολογική Μετακίνηση. Παράλληλα, οι ομάδες από τα Ειδικά Σχολεία που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία FREE MOBILITY, θα εξετάσουν τη δυνατότητα ελεύθερης προσβασιμότητας και σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στις Εκστρατείες είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, το Ηράκλειο, τα Τρίκαλα, η Καλαμάτα, η Κόρινθος, τα Χανιά, το Μαρούσι, η Καβάλα, τα Βριλήσσια, το Άργος, η Ελευσίνα, η Νίκαια, η Έδεσσα, το Ίλιον, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Νάουσα, η Κατερίνη, η Θέρμη, η Νεάπολη, το Ωραιόκαστρο, η Ποτίδαια, η Λιβαδιά, ο Διόνυσος, η Τρίπολη, η Πεύκη και οι Φαρές.

Η 14η περίοδος της Εκστρατείας ECOMOBILITY είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here