Αρχική Ειδήσεις Συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας στην Ολυμπιάδα Γαστρονομίας

Συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας στην Ολυμπιάδα Γαστρονομίας

0
Διαφήμιση

Η Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ερφούρτη της Γερμανίας, 22-25 Οκτωβρίου 2016, στην κατηγορία National Teams. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετείχε στην κατηγορία αυτή και η ομάδα κατάφερε να κερδίσει στις εξής κατηγορίες:

  • HOT KITCHEN PROGRAM – DIPLOMA
  • CULINARY ART PROGRAM – DIPLOMA
  • PASTRY ART PROGRAM – DIPLOMA
  • OVERALL – DIPLOMA

Η Ολυμπιάδα Γαστρονομίας είναι ένας θεσμός ο οποίος δημιουργήθηκε και διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια από το 1896 στη Γερμανία. Ο διαγωνισμός αυτός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 5 μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, πάνω από 5.000 ήταν οι επισκέπτες του διαγωνισμού και της έκθεσης, φτάνοντας σε ένα αριθμό ρεκόρ επισκεπτών.

Η Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας, δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2014 και ολοκληρώθηκε με τις τελευταίες εισαγωγές μελών το Νοέμβριο του 2015. Ήταν ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα για την αποστολή να συμμετέχουν σε μία τέτοια κατηγορία, ανάμεσα σε 32 χώρες με μεγάλη προϊστορία στο χώρο των διαγωνισμών. Η συμμετοχή της ομάδας ήταν εφικτή χάρη στους ιδιωτικούς φορείς και εταιρείες χορηγούς της ομάδας.

Οι εταιρείες που βοήθησαν την ελληνική ομάδα ήταν: KANAKAS, LE MONDE, RATIONAL και WUSTHOF που ήταν  χρυσοί χορηγοί  της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας. Επίσης δίπλα στην αποστολή βρέθηκε η εταιρεία YANNIKAS με πρώτη ύλη για την υλοποίηση του προγράμματος ζαχαροπλαστικής και η LA FOURCHETTE CATERING με εξοπλισμό.

Τα μέλη της αποστολής: Ρέππα Έλενα (Team Manager), Καφαλούκος Βασίλης (Team Captain), Αγραφιώτης Βασίλης (Team Pastry Chef), Γραβάνης Βαλάντης (Chef), Λούτσης Γιάννης (Chef), Πρίφτης Βαγγέλης (Chef), Τερεζίου Στέλιος (Chef), Κοκκινίδης Παναγιώτης (Pastry Chef), και οι young pastry chefs Νίκολα Ηλίας και Παπαδόπουλος Στράτος.

Προπονητές ζαχαροπλαστικής οι κύριοι Τάσος Ζησόπουλος και Τάσος Πρωτοψάλτης. Σκοπός της ομάδας είναι φυσικά η συνέχιση του έργου -μέσα από σεμινάρια και προπονήσεις- με στόχο τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα CULINARY WORLD CUP 2018 in LUXEMBURG, με δύο ομάδες τόσο τη national όσο και τη young chefs η οποία θα δημιουργηθεί μέσα στο 2017.

Διαφήμιση