Αρχική Ειδήσεις Στα πρόθυρα εξαφάνισης βρίσκονται και οι τίγρεις

Στα πρόθυρα εξαφάνισης βρίσκονται και οι τίγρεις

0
Διαφήμιση

Λιγότερες από 4.000 τίγρεις απομένουν στην άγρια φύση της Ασίας, εξαιτίας της καταστροφής των βιοτόπων, ενώ προγραμματισμένες κατασκευές υποδομών (δρόμων και σιδηροδρόμων) αναμένεται να επιδεινώσει ραγδαία το πρόβλημα της εξαφάνισής τους σύμφωνα με νέα έκθεση του WWF.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε εν μέσω της προσπάθειας 13 κρατών να διπλασιάσουν τον άγριο πληθυσμό τίγρεων. Το 2010, υπήρχαν μόνο περίπου 3.200 τίγρεις στον πλανήτη.

Για να επιτευχθεί ο στόχος των 6.400 μέχρι το 2022, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας πρέπει να διαθέσουν κατάλληλα τα 8 τρισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δεσμεύσει ήδη για έργα υποδομής τα επόμενα χρόνια, και να αποφύγουν περιοχές όπου ζουν τίγρεις.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να καταγραφεί ο πληθυσμός των τίγρεων, έτσι δεν είναι απόλυτα βέβαιο ακριβώς που ζουν, και πώς να αποφευχθεί η περιοχή τους.

“Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις της σιδηροδρομικής υποδομής μπορεί να είναι πολύ πέρα από μια αποτυχία – αυτό θα μπορούσε να διαλύσει την πρόοδο που έχουμε κάνει περισσότερα από 20-30 χρόνια», δήλωσε ο Δρ Ashley Brooks, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Το WWF προτείνει διάφορες προσεγγίσεις, όπως την απαγόρευση έργων σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμοι βιότοποι τίγρεων, τη μηδενική ανοχή στη λαθροθηρία, και την κατασκευή υπόγειων διαβάσεων και πράσινων γεφυρών σε οποιαδήποτε νέα υποδομή, ώστε τα άγρια ζώα να διασχίζουν τους δρόμους και τις γραμμές του τρένου με ασφάλεια.

 

Πηγές: https://www.theguardian.com/environment/2016/nov/22/asian-transport-projects-may-thwart-efforts-to-save-world-tigers http://www.worldwildlife.org/species/amur-tiger

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here