Αρχική Καταστροφές Κομισιόν: Μέτρα κατά των πλημμυρών αλλιώς Ευρωδικαστήριο

Κομισιόν: Μέτρα κατά των πλημμυρών αλλιώς Ευρωδικαστήριο

0
Διαφήμιση

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την καλύτερη διαχείριση των κινδύνων από πλημμύρες ζητεί η Κομισιόν από την Ελλάδα, προειδοποιώντας με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην αντίθετη περίπτωση.

Σε επιστολή που απέστειλε στις ελληνικές αρχές, με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο στάδιο προδικαστικής διαδικασίας) απαιτεί την ευθυγράμμιση με την εθνική νομοθεσία για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

 Όπως τονίζει η Επιτροπή, στόχος της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις πλημμύρες είναι η μείωση και η διαχείριση των κινδύνων που ενέχουν για την ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική δραστηριότητα.

Βάσει της οδηγίας, τα κράτη μέλη έπρεπε να είχαν υποβάλει στην Επιτροπή χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και χάρτες κινδύνων έως τις 22 Μαρτίου 2014. Η Ελλάδα αθέτησε την αρχική προθεσμία και η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή το Νοέμβριο του 2015.

Με την επιστολή αιτιολογημένης γνώμης, η Επιτροπή δίνει στην Ελλάδα προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει. Εάν η Ελλάδα δεν εγκρίνει τα απαιτούμενα έγγραφα για την πρόληψη των πλημμυρών και δεν τα υποβάλει στην Επιτροπή, μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Διαφήμιση