Αρχική Ειδήσεις Κλείνει τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια έως το 2030 ο Καναδάς

Κλείνει τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια έως το 2030 ο Καναδάς

0
Διαφήμιση

Ο Καναδάς ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη σταδιακή κατάργηση όλων των μονάδων παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα μέχρι το 2030.

Ωστόσο, η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Καναδά, Κάθριν Μακένα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα καταργηθούν εφόσον συλλέγουν και αποθηκεύουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγουν.

Παρά το γεγονός ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι υπεύθυνα για μόνο το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά, χάρις στη σημαντική παρουσία έργων υδροηλεκτρικής ενέργειας, ο άνθρακας είναι υπεύθυνος για περίπου τα τρία τέταρτα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον τομέα της ενέργειας.

Αυτές είναι ισοδύναμες με τις εκπομπές άνθρακα από περίπου 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό ανακοίνωσε ότι όλες οι επαρχίες της χώρας θα πρέπει να υλοποιήσουν προγράμματα τιμολόγησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το 2018.

Η επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας έχει ήδη υιοθετήσει ένα φόρο διοξειδίου του άνθρακα από το 2008, ενώ η Αλμπέρτα ξεκινά αντίστοιχο πρόγραμμα την πρώτη ημέρα του 2017, και το Οντάριο με το Κεμπέκ διαθέτουν παρόμοια προγράμματα για την άδεια χρήσης άνθρακα.

Ενώ ο Καναδάς λαμβάνει σήμερα περίπου το 80% της ηλεκτρικής του ενέργειας από πηγές που δεν παράγουν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δηλαδή τις γνωστές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας, έχει ως στόχο να φτάσει το ποσοστό αυτό στο 90% ως το 2030.

Ο γενικότερος στόχος είναι να μειωθούν μέχρι τότε οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του Καναδά κατά 30%, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

 

Πηγές: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/canada-renewable-energy-catherine-mckenna-coal-fired-power-2030-a7430471.html http://arstechnica.com/science/2016/11/canada-will-dump-its-coal-power-plants-by-2030/Ψ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜετά το αλκο-τέστ, έρχεται το… “κόκα-τεστ”!
Επόμενο άρθροΕτοιμαστείτε για το ψυχρότερο τρίμηνο του χειμώνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ