Αρχική Ειδήσεις Η Ολλανδία θα αυξήσει τη δασική της έκταση κατά 25%!

Η Ολλανδία θα αυξήσει τη δασική της έκταση κατά 25%!

0
Διαφήμιση

Η Κρατική Δασική Επιτροπή της Ολλανδίας παρουσίασε ένα σχέδιο για την ενίσχυση της δασικής έκτασης της χώρας κατά 25%. Η χρηματοδότηση των μελλοντικών δασών θα απαιτήσει μια επένδυση ύψους 3 δισ ευρώ, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να μειωθούν κατά τέσσερις μεγατόνους ετησίως.

Η Ολλανδία μοιράζεται σήμερα με την Ιρλανδία τον τίτλο της λιγότερο δασώδους χώρας της Ευρώπης, με τα δέντρα να καλύπτουν μόνο το 11% της επιφάνειας της.

Κατά τα επόμενα τριάντα χρόνια, η χώρα θα αποκτήσει 250.000 στρέμματα νέων δασικών εκτάσεων, ως μέρος ενός σχεδίου τόσο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα όσο και της ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής ξυλείας.

Η Ολλανδία έχει 394 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, διασκορπισμένους σε ένα εκτεταμένο δίκτυο μικρών και μεσαίων πόλεων που περιβάλλονται από γη που σε μεγάλο βαθμό αξιοποιείται για τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του έργου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μερικές λιγότερο αναπτυγμένες τοποθεσίες, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι η λεγόμενη «Πράσινη Καρδιά», ένας πυρήνας στο κέντρο της ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Ρότερνταμ, το Άμστερνταμ, τη Χάγη και την Ουτρέχτη.

Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι γης βρίσκεται στα γερμανικά σύνορα, στην επαρχία του Ντρέντε, ενώ οι υπόλοιπες εκτάσεις θα πρέπει να βρεθούν προσθέτοντας δέντρα σε υπάρχοντα δάση, μικρά πολεοδομικά κενά και στα όρια των γεωργικών εδαφών.

Πηγή: http://www.citylab.com/design/2016/10/the-netherlands-will-increase-its-forests-by-a-quarter/505331/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤρικ για να έχετε πετσέτες μαλακές σαν βελούδο
Επόμενο άρθροΈως 31 Δεκεμβρίου η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ