Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Η Γερμανία μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 20% έως το 2030

Η Γερμανία μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 20% έως το 2030

0
Διαφήμιση

Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στο Μαρακές του Μαρόκο και περιλαμβάνει επίσης σχέδια για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 95% ως το 2050.

Παρά το ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρα αναθεώρησης των στόχων το 2018, εξακολουθεί να είναι μια σημαντική εξέλιξη, ενώ η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας ανακοίνωσε σχέδια και για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% έως 95% μέχρι το 2050.

Η τελική πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντριξ για τους διάφορους τομείς της βιομηχανίας περιέχει κάποιους συμβιβασμούς, όπως χαμηλότερους στόχους μείωσης για τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μετά από αντιρρήσεις διαφόρων πολιτικών και από τα δύο κόμματα.

Η Greenpeace επαίνεσε τη γερμανική κυβέρνηση για τον ορισμό συγκεκριμένων στόχων μείωσης ανά τομέα βιομηχανίας.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για τη μείωση των εκπομπών κατά 50% στον τομέα της ενέργειας, οδηγεί αποτελεσματικά στη σταδιακή κατάργηση της βιομηχανίας άνθρακα και το τέλος της εποχής του κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο κλιματολόγος της Greenpeace, Κάρστεν Σμιντ.

 

Πηγές: https://www.theguardian.com/environment/2016/nov/11/german-coalition-agrees-to-cut-carbon-emissions-up-to-95-by-2050 http://www.climatechangenews.com/2016/03/18/germany-mulls-minimal-carbon-emissions-in-a-generation/

Διαφήμιση