Αρχική Ειδήσεις Η εργασιομανία κληροδοτεί προβλήματα στη μέση ηλικία

Η εργασιομανία κληροδοτεί προβλήματα στη μέση ηλικία

0
Διαφήμιση

Η εργασία πολλές ώρες και η αμέλεια για ένα επαρκή ύπνο στη μέση ηλικία οδηγεί σε χειρότερη υγείας στην τρίτη ηλικία, σύμφωνα με μια μελέτη από τη Φινλανδία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μικαέλα Μπιργκίτα φον Μπόνσντορφ του Πανεπιστημίου της πόλης Γυβάσκυλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γήρανσης “Age and Ageing”, σύμφωνα με το Reuters, ανέλυσαν σε βάθος 25ετίας στοιχεία για την υγεία άνω των 3.000 ανδρών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών, τόσο κατά την μέση όσο και την τρίτη ηλικία τους.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι 45άρηδες και 50άρηδες είχαν τη συνήθεια να δουλεύουν σκληρά (πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα) και να μην κοιμούνται αρκετά (λιγότερο από εξήμισι ώρες τη μέρα), όταν πια έγιναν 65άρηδες και 70άρηδες, είχαν χειρότερες επιδόσεις στις σωματικές λειτουργίες, στη ζωτικότητά και στη γενικότερη υγεία τους, σε σχέση με όσους εργάζονταν λιγότερο και κοιμούνταν περισσότερο, όταν ήσαν μεσήλικες.

Η Μπόντσντορφ επεσήμανε ότι στην εποχή μας πολλοί επαγγελματίες και άλλοι εργαζόμενοι, πέρα από τις επίσημες ώρες στο γραφείο, δουλεύουν αρκετές ακόμη αφανείς ώρες, στο σπίτι τους ή κατά τις μετακινήσεις τους, π.χ. διαβάζοντας την ηλεκτρονική αλληλογραφία ή έγγραφα της δουλειάς τους.

Αυτό σημαίνει ότι, στην πραγματικότητα, ένας σύγχρονος μεσήλικας δουλεύει παραπάνω από το κανονικό και αυτό μπορεί να έχει συνέπειες για την υγεία του εν καιρώ, όταν πια βγει στη σύνταξη.

“Αυτή είναι μια συναρπαστική μελέτη, επειδή η παρακολούθηση είναι ασυνήθιστα μεγάλη, αφού διήρκεσε 26 χρόνια”, δήλωσε ο Δρ Μίκα Kivimaki στο University College του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 “Επίσης, προσθέτει “ένα νέο στοιχείο στην έρευνα για τις πολλές ώρες εργασίας, είναι ότι προκαλεί υπερκόπωση, που σε συνδυασμό με το σύντομο ύπν,ο συμβάλλει σε ένα αγχωτικό τρόπο ζωής.”

 

Πηγή: http://uk.reuters.com/article/us-health-men-work-sleep-idUKKBN12Z2I5

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here