Αρχική Ειδήσεις Γ. Σταθάκης: Δεν αναιρείται προηγούμενη απόφαση για Σκουριές

Γ. Σταθάκης: Δεν αναιρείται προηγούμενη απόφαση για Σκουριές

0
Διαφήμιση

Σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται προηγούμενη απόφαση του υπουργείου επί υπουργίας Σκουρλέτη, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αναφορικά με υπουργική απόφαση για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στο έργο εξόρυξης στη Χαλκιδική. 

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του υπουργείου» (σ.σ. επί υπουργίας Σκουρλέτη), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος» που αφορά τη «Μονάδα Μαντέμ Λάκκου».

Αναφέρει ότι το υπουργείο ενέκρινε τροποποιήσεις της βασικής μελέτης για το συνολικό υποέργο Σκουριών. «Ως τυπική απόρροια αυτού, η εταιρεία ενσωμάτωσε τροποποιήσεις στην επιμέρους μελέτη της “Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών”. Αυτές εγκρίνει η απόφαση της 11/11/2016», συμπληρώνει.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι αυτονόητη η επιμονή του υπουργείου «στην τήρηση της νομιμότητας, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των συμβατικών υποχρεώσεων και των ισχυόντων κανόνων, που κάθε επενδυτής οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα και στο σύνολό τους». 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here