Αρχική Καταστροφές Διπλό χτύπημα από τυφώνα και ισχυρό σεισμό

Διπλό χτύπημα από τυφώνα και ισχυρό σεισμό

0
Διαφήμιση

Αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών άφησε πίσω του ο τυφώνας Ότο που έπληξε τη Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Λίγο μετά σεισμός 7 Ρίχτερ τάραξε το Ελ Σαλβαδόρ. Στο επίκεντρο και των δύο ακραίων φαινομένων βρέθηκε η Νικαράγουα.

Ο τυφώνας, η ένταση του οποίου μειώθηκε αφού έπληξε τη νοτιοανατολική ακτή της Νικαράγουας, υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα σήμερα το πρωί από το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, όμως οι πλημμύρες συνεχίζονται και στις δύο χώρες.

Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα έκανε λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών, όμως πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκαθαρίσει πόσοι έχουν σκοτωθεί.

Ο Ότο έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στον Παναμά, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από το ναυάγιο ενός πλοιαρίου, αλλά και ένας ακόμη το σπίτι του οποίου καταπλακώθηκε από λάσπη.

Ο κυκλώνας Ότο, ο όγδοος της εποχής, έφτασε στην πόλη Σαν Χουάν στη βόρεια Νικαράγουα ως τυφώνας κλίμακας 2 στην κλίμακα Saffir-Simpson

Λίγο μετά τον τυφώνα σεισμός μεγέθους 7 βαθμών σημειώθηκε 149 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο στο Ελ Σαλβαδόρ, με εστιακό βάθος 10,3 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, όμως οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν έως και ένα χιλιόμετρο από τις ακτές για τον φόβο να προκληθεί τσουνάμι.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα εξαιτίας του τυφώνα και του σεισμού.

Διαφήμιση