Αρχική Καταστροφές Απεγνωσμένα μέτρα λαμβάνει η Ινδία για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Απεγνωσμένα μέτρα λαμβάνει η Ινδία για την ατμοσφαιρική ρύπανση

0
Διαφήμιση

Ο αέρας στο Νέο Δελχί, μίας από τις πιο βρώμικες πόλεις του κόσμου, σημείωσε το Σάββατο επίπεδα PM2.5, των μικροσκοπικών σωματιδίων που διεισδύουν στους πνεύμονες, πάνω από 900 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο!!!

Αυτό είναι περισσότερο από 90 φορές υψηλότερο από το επίπεδο που θεωρείται ασφαλές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και 15 φορές πάνω από τα όρια της ινδικής κυβέρνησης. Η σοβαρή ρύπανση του Σαββατοκύριακου ακολούθησε μια εβδομάδα συνεχούς παρουσίας γκρίζου νέφους.

Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι το νέφος που περιβάλλει το Νέο Δελχί είναι το χειρότερο εδώ και 17 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό το Νέο Δελχί ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης που μαστίζει την πόλη, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των σχολείων, της διακοπής εργασιών κατασκευής και του ψεκάσματος όλων των δρόμων με νερό για να περιοριστεί η σκόνη.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι αρχές του Νέου Δελχί έχει δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για τον έλεγχο της ρύπανσης του αέρα, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρότερων προτύπων για τις εκπομπές των αυτοκινήτων και του φόρου για τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά που εισέρχονται στην πόλη. Επίσης, έχει απαγορευτεί το κάψιμο φύλλων και σκουπιδιών στην πόλη, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η πόλη μείωσε τον αριθμό των αυτοκινήτων στους δρόμους κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν η ποιότητα του αέρα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η καύση καλλιεργειών σε γειτονικές περιοχές,

από τους αγρότες, καθώς είναι φθηνότερο να καίνε το αναποφλοίωτο ρύζι και άλλα γεωργικά υποπροϊόντα, από το να ξοδεύουν χρήματα για τη μεταφορά τους σε χώρους αποτέφρωσης και εκταφής απορριμμάτων.

 

Πηγές: http://www.voanews.com/a/delhi-announces-emergency-measures-to-combat-dangerous-air-pollution/3583272.html https://www.thestar.com/news/world/2016/11/06/new-delhi-announces-measures-to-tackle-soaring-air-pollution.html http://www.thehindu.com/news/cities/Delhi/delhi-goes-for-desperate-measures-to-combat-pollution/article9316586.ece

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here