Αρχική Ειδήσεις Το εξοπλισμένο με Αντιμικροβιακό Χαλκό Solaris Urbino κέρδισε τον τίτλο «Λεωφορείο του...

Το εξοπλισμένο με Αντιμικροβιακό Χαλκό Solaris Urbino κέρδισε τον τίτλο «Λεωφορείο του 2017»

0
Διαφήμιση

Στο Ανόβερο πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της έκθεσης για τα Επαγγελματικά Οχήματα «IAA Commercial Vehicles», όπου το «Solaris Urbino» διακρίθηκε με τον τίτλο «το καλλίτερο Αστικό Λεωφορείο του 2017», γιατί είναι το πρώτο λεωφορείο στον κόσμο που διαθέτει χειρολαβές κατασκευασμένες από αντιμικροβιακό χαλκό.

Συμπληρώνοντας την αιχμή της χρήσης του χαλκού, το λεωφορείο Solaris Urbino είναι επίσης το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας που κερδίζει αυτόν τον τιμητικό τίτλο.

Ο διαγωνισμός ο οποίος διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1989, φέτος πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, όπου οι κριτές από 20 διαφορετικές χώρες αξιολόγησαν τα οχήματα.

Με γνώμονα τις οικολογικά φιλικές μεταφορές, από τα πέντε οχήματα που κατάφεραν και έφτασαν στον τελικό, μόνο ένα κινούταν με φυσικό αέριο και τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν ηλεκτρικά.

Άλλοι παράγοντες που έλαβαν υπόψη τους οι κριτές ήταν η επιτάχυνση, η απόσταση φρεναρίσματος, οι δονήσεις και το επίπεδο του θορύβου, καθώς και οι υποκειμενικές εντυπώσεις των οδηγών και των επιβατών.

Μεταξύ των άλλων καινοτόμων χαρακτηριστικών, η προσθήκη του αντιμικροβιακού χαλκού στις χειρολαβές όρισε το «Solaris Urbino» εκτός ανταγωνισμού. Οι χειρολαβές είναι από τις πιο συχνά αγγιζόμενες επιφάνειες σε ένα λεωφορείο, για αυτό ήθελαν να είναι από ένα υλικό εκ φύσεως υγιεινό: «χαλκό».

Οι χειρολαβές κατασκευάστηκαν από την πολωνική εταιρεία STER, και το κράμα χαλκού επιλέχτηκε γιατί είναι ελαφρύ, ελκυστικό, το χρώμα του σταθερό και με το πρόσθετο του πλεονέκτημα να είναι αντιμικροβιακό.

Ο χαλκός καταστρέφει ταχύτατα τα μικρόβια που μπορεί να τοποθετηθούν αόρατα επάνω του, από τα πολλά διαφορετικά χέρια που συχνά-αγγίζουν αυτές τις επιφάνειες στον περιβάλλον, που είναι πιθανόν να προκαλέσουν κάποια ασθένεια.

Αυτά είναι τα βακτήρια, όπως Ε coli, και οι ιοί, όπως ο ιός της γρίπης και του νοροιού. Λιγότερα μικρόβια στις επιφάνειες σημαίνει μικρότερο κίνδυνο εξάπλωσης μολύνσεων μεταξύ των ανθρώπων που τις αγγίζουν.

Ο χαλκός μοιράζεται την αντιμικροβιακή αποτελεσματικότητα του με πάνω από 500 κράματα, συμπεριλαμβανομένων το κράμα χαλκού – ψευδαργύρου και κασσίτερου – όπου συλλογικά σχηματίζουν μια οικογένεια υλικών που ονομάζεται «Αντιμικροβιακός Χαλκός».

Τα προϊόντα που φέρουν το σήμα του Cu + όπως της εταιρείας STER, σημαίνει ότι γίνονται από εγκεκριμένα, συμπαγή κράματα χαλκού με αντιμικροβιακή αποτελεσματικότητα που υποστηρίζονται από την επιστημονική έρευνα.

Αυτές οι ιδιότητες της υγιεινής θα διαρκέσουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αν δεν υπάρξει κάποια επικάλυψη ή επιφανειακή επεξεργασία.

Οι επιφάνειες αφής από συμπαγή αντιμικροβιακό χαλκό χρησιμοποιούνται ήδη στα νοσοκομεία, σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε γραφεία σε όλο τον κόσμο για να μειωθεί η εξάπλωση των λοιμώξεων, υποστηρίζοντας τα βασικά μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων όπως η καλή υγιεινή των χεριών, ο τακτικός καθαρισμός και η απολύμανση των επιφανειών.

Θα συνεχίσει να λειτουργεί μεταξύ των καθαρισμών, και δεν απαιτεί καμία πρόσθετη οδηγία του προσωπικού καθαρισμού ή ειδική συντήρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αντιμικροβιακού χαλκού, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.antimicrobialcopper.gr.

Διαφήμιση