Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Συγκομιδή βιομηχανικής κάνναβης στη Βοιωτία από “το Καννάβι”

Συγκομιδή βιομηχανικής κάνναβης στη Βοιωτία από “το Καννάβι”

0
Διαφήμιση

Με την καλλιέργεια των 8 στρεμμάτων σε πιστοποιημένο βιολογικό χωράφι στο Ύπατο Βοιωτίας, εγκαινιάστηκε η επανεισαγωγή της βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα και τώρα έφτασε η ώρα της συγκομιδής!!!

Στα τέλη Απριλίου 2016 το «Καννάβι» έκανε την πρώτη σπορά βιομηχανικής κάνναβης στη χώρα μετά από 60 και πλέον χρόνια παράλογης απαγόρευσης”, αναφέρουν οι υπεύθυνοι.

Οι σπόροι φύτρωσαν και το χωράφι άρχισε να πρασινίζει. Τα φυτά έχουν μέχρι στιγμής φυσιολογική ανάπτυξη με μέσο ύψος τα τρία εκατοστά και βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης του τρίτου ζευγαριού πραγματικών φύλλων.

Το 2016 αποτέλεσε (και συνεχίζει να αποτελεί) χρονιά πειραματισμού και δοκιμών. Με την εμπειρία που απόκτησαν και το ερευνητικό έργο που πραγματοποίησαν στο “Καννάβι”, υποστηρίζουν ότι “ανοίγει το δρόμο για περισσότερες και αποδοτικότερες καλλιέργειες τις επόμενες χρονιές, παράγοντας πρωτογενή γνώση που λείπει από την χώρα μας”.

Τώρα, ήρθε η ώρα να θερίσει την σπορά του Απριλίου και οι ιθύνοντες θέλουν να το γιορτάσουν. Για το λόγο αυτό καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί το χωράφι που γέμισε με φυτά βιομηχανικής κάνναβης, να παρακολουθήσει τη συγκομιδή, να πάρει μια γεύση κάνναβης από την κουζίνα του Mystic Pizza, να γνωρίσει όσες και όσους συμμετέχουν στο «Καννάβι» και να πληροφορηθεί για το μέλλον της βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14:00, το μεσημέρι.

Διαφήμιση