Αρχική Ειδήσεις Σπηλαιολόγος βρήκε πλάσμα με 414 πόδια και τέσσερα πέη!

Σπηλαιολόγος βρήκε πλάσμα με 414 πόδια και τέσσερα πέη!

0
Διαφήμιση

Μια μυστηριώδη μικροσκοπική σαρανταποδαρούσα, μήκους 20 χιλιοστών, με 414 πόδια, διακόσια τσιμπήματα και άλλα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, ανακάλυψε αμερικανικός ειδικός από το Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια σε ένα από τα σπήλαια του εθνικού πάρκου «Sequoia», που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νέο είδος ονομάστηκε Illacme tobini.

Το ωχρό και σαν κλωστή πλάσμα , στην πορεία της εξέλιξης, έχει μετατρέψει δύο ζεύγη ποδιών (το ένατο και το δέκατο) σε πέη που μεταφέρουν σπέρμα στα θηλυκά. Επειδή έχει βρεθεί μόνο ένα αρσενικό, οι βιολόγοι δεν ξέρουν πώς μοιάζουν τα θηλυκά του είδους αυτού.

Το ζώο, που δεν έχει μάτια, τρέφεται με μύκητες. Παραμένει άγνωστο αν ζει και αλλού, εκτός από το εσωτερικό σπηλαίων, ανέφεραν οι ερευνητές.

Το ρεκόρ ποδιών κατέχει ένα άλλο αρθρόποδο του γένους Illacme, που ανακαλύφθηκε το 1928 και έχει μόνο…750 πόδια. Το Illacme tobini είναι μόλις το δεύτερο γνωστό είδος αρθρόποδου που ανήκει στο ίδιο γένος.

Η επιστημονική εργασία σχετικά με αυτό το νέο είδος, δημοσιεύεται στο περιοδικό ZooKeys. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι στο σπήλαιο, μαζί με την σαρανταποδαρούσα, είχαν ανακαλύψει άλλα προηγουμένως άγνωστα είδη, συμπεριλαμβανομένων μιας αράχνης, logroscino και μύγας.

Σήμερα, οι επιστήμονες συνεχίζουν να εξερευνούν τη σπηλιά με την ελπίδα να κάνουν περισσότερες ανακαλύψεις.

Οι ερευνητές ελπίζουν επίσης με τις εργασίες τους να βοηθήσουν να αποφευχθεί το φαινόμενο της «ανώνυμης εξαφάνιση», της εξαφάνισης ενός είδους, πριν οι άνθρωποι μάθουν για την ύπαρξή του, το ρόλο του στο οικοσύστημα, τα δυνητικά οφέλη για την ανθρωπότητα ή την ομορφιά του.

 

Πηγές:http://z-news.xyz/in-the-united-states-found-a-centipede-with-414-feet/ , http://the-newspapers.com/2016/10/25/cavers-found-a-poisonous-creature-with-414-legs-and-four-penises

Διαφήμιση