Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Σαντορίνη: 1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό

Σαντορίνη: 1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό

0
Διαφήμιση

Ένα συνέδριο με επίκεντρο το κρασί και τον τουρισμό, το «1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό», πραγματοποιείται στη Σαντορίνη, με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 16 Οκτωβρίου 2016, απευθύνεται, τόσο σε ακαδημαϊκούς ερευνητές, όσο και σε εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, και άλλους συλλογικούς φορείς.

Το καλό κρασί αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής μιας χώρας για διακοπές, με τον ΕΟΤ να επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι, επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ως βασικό προϊόν της φημισμένης Ελληνικής μεσογειακής κουζίνας, τα ελληνικά κρασιά συνεισφέρουν σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, όπως υπενθυμίζει ο ΕΟΤ, η οινοπαραγωγή συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομία ενός τόπου καθώς αναπτύσσεται εκτός μητροπόλεων, ενισχύοντας την τουριστική περιφερειακή ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση σε αγροτικές περιοχές.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ, σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής που έχει ανακοινώσει η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά, και η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη, προώθηση και προβολή των θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ενέκρινε τη στήριξη της διοργάνωσης στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Οργανισμός για την ενίσχυση τον οινικού τουρισμού, ως πολλά υποσχόμενη μορφή γαστρονομικού τουρισμού αλλά και ως βασικού πυλώνα του αγροτουρισμού.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τελεί επίσης υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Θήρας.

Διαφήμιση