Αρχική Ειδήσεις Πτήσεις… Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πτήσεις… Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

0
Διαφήμιση

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επιχειρεί… πτήσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Μετά την πολύ επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος Μαθήματα Νερού στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος την περσινή σχολική χρονιά, η ενημέρωση μαθητών για την αξία των υδατικών πόρων συνεχίζεται και φέτος σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, για τη φετινή χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει εκπαιδευτικές επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία των Δήμων Κορωπίου, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαρκόπουλου.

Οι παρουσιάσεις θα υλοποιηθούν σε 1.600 περίπου μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και θα συνοδεύονται από διανομή ενημερωτικών Φυλλαδίων και Φύλλων Εργασίας. Παράλληλα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με πρακτικές και εργαλεία εξοικονόμησης νερού, όπως είναι οι μειωτήρες ροής, τοποθέτηση των οποίων θα γίνει σε αρκετά σχολεία, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις θα ολοκληρωθούν τον προσεχή Δεκέμβριο και, όπως πάντα, είναι προσαρμοσμένες στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών στα οποία απευθύνονται, στηρίζονται στη διάδραση και συμμετοχή των μαθητών και είναι ειδικά σχεδιασμένες με χρήση ψηφιακών παρουσιάσεων (power point), ώστε να προσεγγίζουν τα ζητήματα της επάρκειας νερού με σφαιρικότητα και να εξοικειώνουν τους μαθητές με την έννοια της εξοικονόμησής του και των οφελών αυτής στο άμεσο περιβάλλον.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓαύρος και σαρδέλα πρώτα στις διατροφικές προτιμήσεις των Ελλήνων, λόγω κρίσης
Επόμενο άρθροΗ ΛΑΒΑ φέρνει τον «Ήχο της Ανακύκλωσης» στα σχολεία της Μήλου και της Νισύρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ