Αρχική Ειδήσεις Νέα έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Νέα έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

0
Διαφήμιση

Θέλοντας να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το ζήτημα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση του 21ου αιώνα, η έκθεση, με τίτλο “EverythingHappensAsItShould.com”, μια ψηφιακή εγκατάσταση του εικαστικού Άγγελου Πλέσσα, παρουσιάζεται στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» του αεροδρομίου έως και τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Το έργο του Άγγελου Πλέσσα δημιουργήθηκε ειδικά για να παρουσιαστεί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έπειτα από ανάθεση του Polyeco Contemporary Art Initiative.

Τα μηνύματα που εμφανίζονται στην εγκατάσταση προέρχονται από πραγματικές αναρτήσεις των χρηστών του διαδικτύου που εμπεριέχουν τη λέξη ‘nature’.

Με αυτόν τον τρόπο ο καλλιτέχνης καταφέρνει να δημιουργήσει μια πραγματική διασύνδεση ανάμεσα στον φυσικό κόσμο και τον ψηφιακό, δύο κόσμους στους οποίους όλοι κινούμαστε καθημερινά ανταλλάσοντας απόψεις και πληροφορίες.

Ταυτόχρονα το έργο μας καλεί να σκεφτούμε ποιος είναι ο πιο οικολογικός τρόπος ανταλλαγής πληροφοριών, ακόμα και όταν πρόκειται για συζητήσεις που αφορούν το περιβάλλον.

Η διαδραστική μορφή του έργου βρίσκεται στην ομώνυμη Ιστοσελίδα, ελεύθερα προσβάσιμη στους επισκέπτες.

 

Διαφήμιση