Αρχική Ειδήσεις Μουσικό άλμπουμ για… γάτες, σκύλους και άλογα – Δείτε το βίντεο

Μουσικό άλμπουμ για… γάτες, σκύλους και άλογα – Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Ένας αμερικανόςμουσικός δημιούργησε ένα άλμπουμ μουσικής μόνο για αιλουροειδή και συγκεκριμένα για γάτες, ενώ η δισκογραφική εταιρεία σκοπεύει να υλοποιήσει την ίδια δράση για σκύλους και για άλογα!

Το άλμπουμ που φέρει τον τίτλο «Μουσική για γάτες» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου και ήδη αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, ενώ ο ίδιος ο συνθέτης διαθέτει το άλμπουμ ηλεκτρονικά από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν επιβεβαίωσαν ότι όντως οι συγκεκριμένοι ήχοι ηρεμούν τις γάτες, κάνοντάς τες να αισθάνονται πιο χαρούμενες.

«Διαθέτω περίπου 26 διαφορετικά όργανα που αναπαράγουν το γουργουρητό. Αυτός ο ήχος δημιουργεί την αίσθηση της ευτυχίας», εξήγησε ο δημιουργός David Teie, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας των ΗΠΑ και ερευνητής μουσικολογίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Ο 60χρονος Τέι εξήγησε ότι χρησιμοποιεί μουσικά όργανα αλλά οι ήχοι κατόπιν τροποποιούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για να γίνουν πιο «οικείοι» για τα ζώα.

«Σκέφτηκα ότι αν έγραφα μουσική που προτιμούν οι γάτες αλλά ήταν ενοχλητική για τους ιδιοκτήτες τους, δεν θα την έβαζαν να την ακούσουν, έτσι ενσωμάτωσα και μια ιδέα ανθρώπινης μουσικής για να χαλαρώνουν και οι άνθρωποι», συνέχισε ο ίδιος.

Ο κ. Τέι αποκάλυψε επίσης ότι έχει συνθέσει ήδη μουσική για άλογα και είναι έτοιμος να ηχογραφήσει το έργο του. Ένας εκπρόσωπος της δισκογραφικής εταιρείας εμφανίστηκε ενθουσιασμένος διότι είναι το πρώτο σχέδιο και να σπάσει η τεράστια ανεκμετάλλευτη αγορά των “μη ανθρώπινων λάτρεις της μουσικής”.

Βίντεο στο https://www.youtube.com/watch?v=-1OoTNl_lOw

http://www.skynews.com.au/culture/offbeat/2016/09/10/album-specifically-created-for-cats.html http://www.today.com/pets/felines-react-david-teie-s-music-cats-album-t92026 http://news.sky.com/story/sd-10563166 http://www.musicforcats.com/

Διαφήμιση