Αρχική Ενέργεια Κόστα Ρίκα: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί μόνο ΑΠΕ!

Κόστα Ρίκα: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί μόνο ΑΠΕ!

0
Διαφήμιση

Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά επιτεύγματα στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέτυχε η Κόστα Ρίκα, καθώς κατάφερε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της κατά 100% από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα έχει καταστήσει πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, στοχεύοντας σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2021.

Η Κόστα Ρίκα είναι μια σχετικά μικρή χώρα με πρόσβαση σε μεγάλα δίκτυα ποταμών, γεγονός που ευνοεί ένα τέτοιο κατόρθωμα. Ο πληθυσμός των 4.870.000 κατοίκων και επομένως το ποσό ενέργειας που απαιτείται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους είναι μικρότερη από ό,τι σε μεγαλύτερες χώρες.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας της Κεντρικής Αμερικής είναι επίσης σχετικά χαμηλό, στα 10.200 δολάρια ανά άτομο, και τα φτωχότερα κράτη τείνουν να απαιτούν και να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από ό,τι πιο πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες.

Αν και προμηθεύεται το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ωστόσο στην Κόστα Ρίκα τα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στις μεταφορές και σε άλλους τομείς.

Η νησιωτική χώρα διαθέτει περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, και ως εκ τούτου, το εισαγόμενο πετρέλαιο είναι υπεύθυνο για το ήμισυ των συνολικών ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Αυτό δείχνει πόσο ο τομέας των μεταφορών καθυστερεί την ενεργειακή μετάβαση.

 

Πηγές: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/costa-rica-renewable-energy-100-days-power-climate-change-a7217441.html , http://www.sciencealert.com/costa-rica-has-been-running-on-100-renewable-energy-for-2-months-straight

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here